Hétvégi Hargita megyei hírek

2012.02.12. | Hargita

Megújult a kecseti kultúrház

Kecsetre látogatott február 11-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Antal István RMDSZ-es képviselő. Látogatásuk célja a felújított kecseti művelődési ház megtekintése volt. A Farkaslaka községhez tartozó településen a vendégeket Széles Csaba helyi tanácsos, Elekes Ferenc, a kultúrház gondnoka, Kovács Lehel, a megyei tanács Nyikó menti területi irodájának vezetője, valamint nagyszámú helyi lakos fogadta. A kultúrotthon most már megfelel a közösség igényeinek, és csupán a konyharész felújítása várat még magára. A munkálatokat Hargita Megye Tanácsa 48 ezer lejjel támogatta. A konyha rendbetételéhez szükséges további hétezer lej előteremtésében is a kecsetiek segítségére lesznek, ígérték az elöljárók.

Böllérverseny Székelykeresztúron

Pálinkakóstolóval kezdődött február 11-én Székelykeresztúron A hagyományőrző disznótoros verseny a székely vendégszeretet jegyében elnevezésű 2012. évi böllérverseny. A Zeyk Domokos Iskolaközpont udvarán tartott vetélkedőre a magyarországi Derecske, Karcag, Dévaványa települések csapatai mellett Hargita Megye Tanácsa és Székelykeresztúr város csapata is benevezett, és a disznó levágásán, perzselésén, valamint tisztításán túl a feldolgozásban is összemérték tudásukat. A versenyzőknek hagymás vér, káposztaléleves, pörkölt, hurka és kolbász kategóriában is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. A rendezvény fővédnöke Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a házigazda pedig Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere volt. A megyei tanács csapatát Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési egyesületének igazgatója vezette.