Hivatalos kérdést intézett Kereskényi a belügyminiszterhez a Tasnádi menekültállomás létrehozásáról

2015.12.16. | Képviselőház , Szatmár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hivatalos kérdést intézett Kereskényi a belügyminiszterhez a Tasnádi menekültállomás létrehozásáról

Több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes állomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában, mint ez kiderült a belügyminiszter vasárnapi közlését követően, viszont erről nem kérdezték meg a helyieket. Ezért hivatalos kérdést fogalmaztam ez ügyben a szaktárca vezetőjének, amelyben arról érdeklődöm, hogy szándékukban állt-e a hatóságoknak kikérni a helyi lakosság véleményét az állomás létrehozásáról” – tájékoztatott Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője azt követően, hogy december 16-án iktatta a Képviselőházban a hivatalos dokumentumot.

A Szatmár megyei törvényhozó hivatalos kérdésében továbbá arról érdeklődött, hogy mikortól tervezték megnyitni a menekültek előtt a befogadó állomást, illetve hány menekülttel számoltak. Ugyanakkor Kereskényi felhívta a szakminiszter figyelmét arra is, hogy a Szatmár megyei Tasnád nem a legmegfelelőbb helyszín egy ilyen jellegű befogadó állomás létrehozására, hiszen gyógyfürdő működik a területén, amely turisztikai szempontból hátrányos helyzetbe hozná a helyi önkormányzatot, ez által megakadályozva ennek fejlődését.

Mint az ismert, a belügyminiszter vasárnapi közlése szerint több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes állomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában. A szaktárca vezetője az Országos Bevándorlásügyi Felügyelőség kérésére hivatkozva döntött Tasnád mellett más helyszíneken is a befogadó állomások létrehozásáról. Egyelőre nem ismert sem a helyszín kiválasztásának indoklása, sem pedig a kivitelezés költségvonzata, ez pedig mindenképpen aggályokat vet fel. Ezzel kapcsolatban az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete széleskörű konzultációt kezdeményez a városban és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.