Információdús és hasznos tanácskozás a környezetvédelmi adókról Csíkban

2013.12.13. | Csík terület , RMDSZ Nőszervezet
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Információdús és hasznos tanácskozás a környezetvédelmi adókról Csíkban

Az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezete és a Csíki Vállalkozók Egyesülete meghívására tartott előadást december 12-én, csütörtökön Cornel Brezuică, a Környezetvédelmi Alap igazgatója a jelenleg érvényben levő környezetvédelmi adókról. 

Az eseményen, Lőrincz Csilla, az RMDSZ Csíki Területi Nőszervezetének elnöke röviden ismertette a szervezet célkitűzéseit. Elmondta, hogy a szervezet megalakulása óta igyekeznek felmérni a helyi igényeket, és támogatni a csíki hölgyeket nemcsak a közéletben való érvényesülésben, hanem a szakmai tevékenységek minden területén, így a gazdasági élet terén is. A civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, vállalkozói szervezetekkel elindított  konzultáció eredményeként jött létre a Környezetvédelmi Alap szakembere és a csíki vállalkozók találkozója is. Lőrincz megköszönte az együttműködést és a szervezési munkát Szabó Károlynak, a Csíki Vállalkozók Egyesülete ügyvezetőjének. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki Lázár Anna helyi önkormányzati képviselőnek, vállalkozónak és a Nőszervezet csíkszeredai alelnökének, hogy a találkozó ötletét támogatta, végigkövette.

 

A Környezetvédelmi Alap igazgatója ismertette a környezetvédelmi adókra vonatkozó, jelenleg érvényben levő törvénykezést, illetve a közeljövőben tervezett jogszabály módosításokat. A találkozón jelen levő közel harminc csíki vállalkozó elsősorban az elektromos, illetve fémhulladékok, a veszélyes hulladékok, a kitermelt fa, a gumiabroncsok, a csomagoló anyagok után fizetendő adók kapcsán tett fel kérdéseket. A kialakult beszélgetés során számos részletet sikerült tisztázni az adókat érintő könyvelési kérdések, illetve az adóbevallás és befizetés technikai részleteit illetően. Javaslatok is elhangzottak a törvénykezés egységességére vonatkozóan, illtve egyes joghézagokat kiküszöbölendő. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.