Kelemen Hunor: a magyar emberek jelentős része hangsúlyosan elvárja, hogy a politikai szervezetek között együttműködés legyen – megállapodást írt alá az RMDSZ és az MPP a parlamenti választásokra

2016.09.15. | RMDSZ , Parlamenti választások

Fotó: Banga Előd-Ernő

Ha az erdélyi magyar emberek azt igénylik, hogy alapvető kérdésekben együttműködés legyen, nekünk erre a kérésre csak egyféle választ lehet adni: megpróbáljuk annak formáját kialakítani. A parlamenti választások is egy ilyen pillanat, ahol szükséges a párbeszéd az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt között – hangsúlyozta szeptember 15-én, csütörtökön Kelemen Hunor szövetségi elnök azon a sajtónyilvános eseményen, ahol Biró Zsolt MPP-elnökkel együttműködési megállapodást írtak alá a parlamenti választásokra, illetve az azt követő választási ciklusra. A szövetségi elnök kiemelte: bár a tárgyalási időszak nem volt zökkenőmentes, a cél a felgyűlt, helyi töréseket figyelembe véve azon dolgozni, hogy az együttműködést minden szinten tartalommal töltsék meg.

Kelemen Hunor tájékoztatójában rámutatott arra, hogy az elmúlt években a Szövetség kétféleképpen kérte ki a magyar emberek véleményét: közvélemény-kutatásokat végzett szociológusok tudományos módszereire támaszkodva, illetve helyi szinten, különböző konzultációs formákat használva – a városi konzultációktól a fogadóórákig – megszólította