Kelemen Hunor: az erdélyi magyarok polgári kezdeményezései erősítik egymást

2019.03.07. | Minority SafePack
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunor: az erdélyi magyarok polgári kezdeményezései erősítik egymást

Örvendünk a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezése perében született ítéletnek. Az RMDSZ által elindított Minority SafePack és az SZNT kezdeményezése erősíti egymást. Bízunk abban, hogy az Európai Bizottság következő döntése kedvező lesz, természetesen támogatni fogjuk az aláírásgyűjtést, amint erre sor kerül – nyilatkozta Kelemen Hunor csütörtökön.

Az RMDSZ elnöke azt követően reagált, hogy az SZNT megnyerte az Európai Bizottság ellen indított perét a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés bejegyzésének elutasítása miatt.

Kelemen Hunor szerint a Minority SafePack bejegyzése, a Szövetség útépítése precedenst teremtett Európában. Ennek is köszönhető, hogy ma minden eddiginél közelebb állunk ahhoz, hogy két olyan sikeres európai polgári kezdeményezésről beszéljünk, ami Erdélyből indult, és az erdélyi magyar emberek problémáira kíván megoldást nyújtani. 

Abból az elvből kiindulva, hogy minden, közösségünknek kedvező polgári kezdeményezést támogatni kell, a Szövetség Korodi Attilát javasolta korábban a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének polgári bizottságába.

Az RMDSZ parlamenti képviselője rámutatott: amint az Európai Bizottság bejegyzi az SZNT polgári kezdeményezését, megnyílik a regionális politikában az őshonos kisebbségek által lakott vidékek számára az a lehetőség, hogy európai támogatással, európai pénzekkel tudják közösségi céljaikat erősíteni és fejleszteni. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.