Kelemen Hunor Szilágy megyében: a vasárnap tétje, hogy nélkülünk vagy velünk hozzák meg a közösségünket érintő döntéseket az új Európai Parlamentben

2019.05.22. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Május 27-én hiába mondjuk azt, hogy ezt elrontottuk. Május 27-én nem lehet majd az európai parlamenti választás eredményét korrigálni, ha a magyar közösség választási részvétele elmarad az általános részvételtől. Nekünk vasárnap kell felmutatnunk a közösségünk erejét! – hangsúlyozta Kelemen Hunor Sarmaságon. A szövetségi elnök az RMDSZ megyei szervezetének vezetőivel, képviselőivel találkozott a Szilágy megyei településen.

Arra kérte kollégáit, hogy a következő napokban is kitartóan folytassák a kampányt, hiszen a választás jó eredménye azon múlik, hogy sikerül-e minden magyar emberhez eljutni, és elmondani, hogy az RMDSZ az egyedüli olyan szervezet ma Romániában, amely a magyar közösség érdekeiért és értékeiért lép fel az Európai Parlamentben. „Ha félre is tesszük az időről időre fellángoló magyarellenességet, amiből bőven akadt ezekben a hónapokban, azt is látnunk kell, hogy minden egyes politikai pártnak, a román pártoknak is saját közösségük ügye és problémája a legfontosabbA nagy kérdés, hogy ezt velünk vagy nélkülünk teszik, hogy az erdélyi magyar embereknek lesz vagy sem képviselete és hangja az Európai Parlamentben” – részletezte Kelemen Hunor.

Elmondta: ez a legfontosabb európai parlamenti választás, amióta Románia csatlakozott az Európai Unióhoz. Hatvány