Könnyebb a mentés Kézdivásárhelyen

2012.03.02. | Kovászna , Egészségügy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Könnyebb a mentés Kézdivásárhelyen

„Kézdivásárhelyen már van egy jól működő kórház, azonban ez nem elég. Azt ígértük, hogy ezt a mentőállomást működőképessé tesszük” – fogalmazott Tamás Sándor. „Ezt meg is valósítottuk, az új mentőautó gondoskodik róla, hogy a bajban hamar jöjjön a segítség, három új mentőautót hoztunk a megyébe, ezekből egyik Kézdivásárhelyre került.

A SMURD számára is támogatást nyújt a megyei önkormányzat, Bodzafordulón, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is. Azt szeretnénk, hogy minél hamarább megfelelő körülmények közt tárolhassák az érzékeny felszereléssel ellátott autókat, Kézdivásárhelyről, azonban még semmilyen javaslatot nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan kezdődhet el az építkezés” – fejtette ki a megyei tanács elnöke.

Március elsején, csütörtökön a kézdivásárhelyi mentőállomáson Török Zsuzsa a megyei mentőszolgálat vezetője bemutatta a vadonatúj Citroen márkájú járművet, amelynek felszereltsége megközelítőleg a SMURD autókénak felel meg. A B különleges rendeltetésű kategóriába sorolt jármű betegszállításra és sürgősségi ellátásra egyaránt alkalmas.

„Két mostohagyereke van a román társadalomnak: az oktatás és az egészségügy. A problémákat mindkettő esetében, akkor veszik észre leginkább, amikor egy hozzánk közeli személyt érint. Jelentős eredmény, hogy Kézdivásárhelyen nem csak SMURD szolgáltatás, hanem modern felszerelés is létezik. Az egészséges társadalomnak egészséges és értelmes emberekre van szüksége: a képzésről az oktatási rendszer, az egészségügyről, pedig a hatékony egészségügyi ellátásnak kell gondoskodnia” – fogalmazott Bokor Tibor szenátor. A politikus külön köszönetet mondott a mentőállomás alkalmazottainak, amiért Kézdivásárhelyen és környékén hatékonyan segítenek azoknak, akik számára minden perc fontos lehet.

Az átadáson részt vett Olosz Gergely RMDSZ-es képviselő is, aki hangsúlyozta: az egészségügy fejlesztése felső-Háromszéken a helyi, a megyei illetve a bukaresti összefogás révén valósulhat meg.