Korodi Attila: ezentúl nem lesz szükség építkezési engedélyre a napelemek háztetőkre történő szerelésekor

2019.05.14. | Képviselőház

Ezentúl nem lesz szükség az építkezési engedély beszerzésére, amennyiben napelemes paneleket helyeznének ki a tetőre az érdekeltek - mutatott rá Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, azt követően, hogy erről a parlament alsóházának plénuma döntött ma délben. A végső döntést hozó fórum egyöntetűen szavazta meg ezt a kezdeményezést, így az államelnöki kihirdetést követően már hatályba is lépne.

Korodi Attila, volt környezetvédelmi miniszter rámutatott arra, hogy a napelemes rendszerek kiépítését az állam számos országos program keretében serkenti, azonban az érdekeltek folyamatosan bürokratikus eljárásokba ütköznek, amely elbizonytalanítja őket.

A képviselőház ma egy fontos előírást törölt el a napelemes panelek kihelyezésének folyamatában: áramtermelő, vagy meleg vizet generáló céllal kihelyezett napelemes pannók kihelyezésére, ezentúl nem lesz szükséges építkezési engedélyre, azonban továbbra is értesíteni kell az illetékes hatóságokat a törvény előírásainak alapján. Az RMDSZ fontosnak tartja a bürokrácia csökkentését minden területen, valamint szorgalmazza az alternatív energiaforrások használatának bevezetését ezért támogatta a ma megszavazott kezdeményezést” – fogalmazott Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, volt környezetvédelmi miniszter.