Korodi Attila: Ideje lenne Szatmárnak is odafigyelnie az uniós forrásokra

2014.05.22. | Környezetvédelem , Európai Unió , Szatmár , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Korodi Attila: Ideje lenne Szatmárnak is odafigyelnie az uniós forrásokra

„Hibát követ el a megyei önkormányzat, amikor ahelyett, hogy áttérne Európai Uniós finanszírozásra, még mindig kínlódik és várja azt, hogy az országos költségvetésben mikor lesz annyi pénz, hogy folytatni lehessen a megkezdett munkálatokat. A regionális víz- és szennyvízhálózat, valamint a megyei szintű hulladéktározó olyan projektek, amelyeket nem lehet hazai költségvetésből finanszírozni, legalábbis nem hosszú távon” – hívta fel a sajtó figyelmét egy sajnálatos tényre Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter, május 22-én, a Szatmár megyei körútját követő sajtótájékoztatón.

Szintén finanszírozás témában hozzátette, a regionális vízszolgáltató feladata, hogy arra ösztönözze a szerződésben álló feleket, hogy elköltsék azokat az összegeket, amelyeket az adott részprojekt finanszírozására kaptak, hogy minél előbb teljesen üzemkészen álljanak a szennyvízgazdálkodáshoz tartozó rendszerek.

 

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter munkalátogatáson vett részt Szatmár megyében. Reggel rövid tárgyalást folytatott a megye vízellátásának nagy részéért felelős Apaserv Rt. Vezetőivel, majd megtekintette a szamosdobi vízmű építkezésének munkálatait. A miniszter a szamosdobi ökologikus hulladéktározó telephelyére is ellátogatott. Mind a megye vízellátását megoldó és modernizáló víz- és szennyvízhálózat, mind pedig a szeméttárolást és újrahasznosítást ellátó ökologikus hulladékgazdálkodási telephely az előző, RMDSZ-es megyevezetés munkáját és stratégiai érzékét dicséri.

 

„Azt gondolom, hogy bár kifelé nem ezt kommunikálják, ha az RMDSZ nincsen kormányon, akkor Szatmár megyében rosszabbul mennek a dolgok, elhúzódnak a döntések, nem tudnak haladni a kivitelezésekkel, s éppen ezért veszélybe kerülhetnek a megvalósítások” – összegezte munkalátogatásának tapasztalatát Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

 

A sajtótájékoztatón jelen volt Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke, Erdei. D. István és Kereskényi Gábor képviselők, valamint Nagy Szabolcs, az időközi parlamenti választásokon Szatmár megye 2-es körzetében induló képviselőjelölt. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.