Kovács Péter: a magyar képviselet megerősítése nem egy újabb párt megalapításával valósítható meg (AUDIÓ)

2016.01.14. | RMDSZ , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Péter: a magyar képviselet megerősítése nem egy újabb párt megalapításával valósítható meg (AUDIÓ)

,,A tavalyi év decemberében Kelemen Hunor szövetségi elnök és Szilágyi Zsolt által vezetett küldöttségek találkozójára került sor. Akkor abban maradtunk, hogy január végén újra leülünk tárgyalni. Az, hogy Szilágyi Zsolt a két találkozó között a sajtón keresztül üzenget, megkérdőjelezi az összefogásra vonatkozó javaslata komolyságát. Véleményem szerint, Szilágyi nem megegyezni akar, hanem a nyilvánosság előtt pozitív fényben feltüntetni magát” – nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke annak kapcsán, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke sajtótájékoztató keretében javasolta egy új választási párt létrehozását.

Kovács Péter elmondta, 1989-ben az RMDSZ létrehozásakor az alapítók nem véletlenül döntöttek a szövetségi struktúra mellett. A klasszikus értelemben vett pártot már akkor elutasították, hiszen egy nemzeti kisebbség esetén a közképviseletnek egy hangsúlyos, társadalomszervezői munkát is el kell látnia.,,Szilágyi az elmúlt tíz évben két pártot is létrehozott, és úgy látszik, tapasztalatait egy választási párt megalakításában akarja kamatoztatni. Biztos vagyok benne, hogy a magyar képviselet megerősítése az önkormányzatokban és a parlamentben nem egy újabb párt, hanem a Szövetség által valósítható meg” – hangsúlyozta az ügyvezető elnök.

,,Az elmúlt napokban, hetekben sok szó esett a marosvásárhelyi összefogásról. Itt megvalósult az összefogás, van egy magyar jelölt, aki az RMDSZ és a két magyar párt logója alatt indul a választáson. Amennyiben mindannyian odatesszük a vállunkat és Soós Zoltán megnyeri a marosvásárhelyi polgármesteri tisztséget, bebizonyosodik, hogy az általunk képviselt konstrukció az életképes, nem egy választási párt, amely elfelejtet mindent, ami az elmúlt 25 évben történt” – véli Kovács Péter.

Az RMDSZ ügyvezető elnöke reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az eredeti terveknek megfelelően sor kerül a két politikai alakulat közti megbeszélésre, ahol a felek megpróbálják álláspontjaikat közelíteni.

Hanganyag:
Kovács Péter nyilatkozata Szilágyi Zsolt új erdélyi magyar párt megalapításáról szóló javaslatáról


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.