Kovács Péter az RMDSZ fiatal önkormányzati jelöltjeinek képzésén: nem elég a települést, a közösséget is kell vezetni!

2016.05.07. | Ifjúság , MIÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kovács Péter az RMDSZ fiatal önkormányzati jelöltjeinek képzésén: nem elég a települést, a közösséget is kell vezetni!

Fotó: Bethlendi Tamás

,,A fiatal korotok csak egy pillanatnyi állapot, azon kell dolgoznotok, hogy ebből előnyt is kovácsoljatok.  Az eredményes önkormányzati munkához nem elég fiatalnak lenni, szakmai tudásra, lendületre és megfelelő készségekre is szükség van. A romániai oktatási rendszer egyik nagy hibája, hogy titeket nem készít fel az életre, hanem sokszor haszontalan tananyagot próbál meg bebifláztatni veletek. Tanácsosként azt kell elérjétek, hogy mindenhol megálljátok a helyeteket, felzárkózzatok tapasztalt kollegáitok mögé és magabiztosan képviseljétek azokat, akik titeket feladattal bíztak meg.”− tanácsolta Kovács Péter ügyvezető elnök a Szövetség fiatal önkormányzati tanácsosjelöltjeinek egy ma, május 7-én Kolozsváron zajló képzésen. 

Az ügyvezető elnök hangsúlyozta, a fiatalok elvándorlása égető probléma, amely az egész magyar közösség jövőjére kihatással van, és amelynek problémáját egyedül az RMDSZ nem tudja orvosolni csak akkor, ha szövetségeseket talál. ,,Ebben ti, akik vállaltátok a megmérettetést, partnereink kell legyetek, hiszen jó példa vagytok arra, itthon is lehet jövőt teremteni, boldogulni” – tette hozzá, majd arra szólította fel a jelenlévőket, önkormányzati munkájukban törekedjenek arra, hogy olyan kedvezmények kidolgozását támogassák, amelyek a fiatal családokat segítik lakás- és telekvásárlás, vállalkozás indítás esetén.

,,A helyi közösségeknek nem egy egyszerű városgazdára, településvezetőre van szüksége, hanem közösségi vezetőkre. Nem elég azt tudni, hogyan kell megnyerni egy pályázatot, lebonyolítani, majd elszámolni azt, hanem a közösség megerősítésére egy víziót kell felmutatni, és azt következetesen nap mint nap építeni. Akkor lesztek hosszú távon sikeresek, ha ezt a törekvést tartjátok mérvadónak munkátok során” – fogalmazott Kovács Péter.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) képzéssorozat harmadik, urbanisztika, közbeszerzés és költségvetés témájú állomásán - Partium és Székelyföld után - az RMDSZ Szilágy és Kolozs megyei fiatal tanácsosjelöltjeinek egy része volt jelen. Az eseményen részt vett Csoma Botond városi tanácsosjelölt, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke és Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.