Küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Szeben Megyei Szervezete

2015.09.24. | SZKT , Szeben

Küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Szeben Megyei Szervezete

A medgyesi Millennium Házban ülésezett az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének Küldöttgyűlése szeptember 24-én. Az ülésen napirenden szerepelt a megyei működési szabályzat módosítása, az SZKT-képviselő megválasztása, továbbá Kovács Péter, a Szövetség ügyvezető elnöke aktuálpolitikai kérdésekről tájékoztatta a jelenlévőket.

A szeptember 24-i eseményen Dr. Balázs Béla Attila, a Szeben megyei szervezet elnöke a megyei megvalósításokat listázta. Mint ismertette, a magyar vonatkozású műemlékek magyar nyelvű feliratozása már folyamatban van, az Eurotrans Alapítvány elkezdte a munkálatokat: teljesen ingyenesen nyújtanak segítséget az egyszerűsített honosítás igénylési folyamatában. A megyei elnök beszámolt arról is, hogy a Petőfi Sándor Program keretében két ösztöndíjas is megkezdte tevékenységét: a vízaknak Árvácska gyermekotthon, valamint a Medgyesi MADISZ vállalta el a fogadószervezet szerepét.

Balázs Béla Attila ugyanakkor rámutatott, az Adolf Kolping Gyermekotthon szeptember végén nyitja meg a kapuit, végezetül pedig köszönetet mondott a MADISZ-nak, a Nyugdíjas Klubnak és az iskoláknak minden olyan felelősségteljes törekvésért, amelyet a magyar közösség megmaradásáért végeznek.

Kovács Péter ügyvezető elnök a választási előkészületekről tájékoztatta a küldöttgyűlést: a társadalomszervezést nevezte meg a sikeres választási szereplés kulcsának.

A küldöttgyűlés munkálatai során a Szövetségi Képviselők Tanácsába Benedek Zakariást választotta meg a szervezet megyei képviselőjének, így a mindenkori megyei elnök mellett ő vehet részt az RMDSZ döntéshozó fórumain.

A 2016-os választásokkal kapcsolatosan a küldöttgyűlés, a meglévő önkormányzati jelenlét megtartása mellett, bővíteni szeretné a képviseletet: az RMDSZ Szeben Megyei Szervezete így szeretnék biztosítani azt, hogy a magyar közösség érdekei minél szélesebb körben képviselve legyenek.