Lakossági fórum Gyergyószentmiklóson – Közösen egy életerős közösségért!

2013.04.18. | Infrastuktúra , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Lakossági fórum Gyergyószentmiklóson – Közösen egy életerős közösségért!

A víz- és a csatornahálózat beruházási munkálatai, az utak állapota, a szeméthegyek és a város felszegi részének ülepítő problémái kerültek terítékre Moldován József parlamenti képviselő által meghirdetett gyergyószentmiklósi lakossági fórumón tegnap, április 17-én. A megbeszélésén részt vett a város vezetősége is, akikkel közösen fogalmaztak meg válaszokat a lakók kérdéseire.

Moldován József parlamenti képviselő korábbi ígéreteihez híven lakossági fórumot szervezett Gyergyószentmiklóson, amelynek elsődleges célja egy hatékony kommunikációt kialakítani a város lakóival. „A kampányturné során bebizonyosodott, hogy a lakosság igényli a hasonló interaktív, személyes találkozókat, amelyek számunkra is építő jellegűek, hiszen az elhangzottak alapján egy hatékony munkatervet tudunk felépíteni, amely elősegíti a közösség fejlődését” – fogalmazott Moldován.

Az április 17-i lakossági fórum a város felszegi részében került megszervezésre, ahol jelenleg a legtöbb megoldásra váró probléma nehezíti a városlakók mindennapjait. Moldován József parlamenti képviselő meghívására a kötetlen beszélgetésen részt vettek a város önkormányzati elöljárói, Mezei János polgármester és Nagy Zoltán alpolgármester.

A fórum bevezetőjében az elöljárók kihangsúlyozták, hogy a város építésének tekintetében a politikai nézetkülönbségek ellenére hatékony együttműködés keretén belül kell egy virágzó Gyergyószentmiklóst építeniük, amely már számos korábbi projektek során is bebizonyosodott.

A kötetlen beszélgetésen olyan problémákra hívták fel a lakók a figyelmet, mint a látszólag félben maradt víz- és csatornahálózati beruházás, a munkálatok során járhatatlanná vált utak minősége valamint a felelőtlen lakók hulladéktárolási szokásai és az ülepítők hiányát pótló, utcákra vezetett szennyvíz okozta kellemetlenségek.

A parlamenti képviselő válaszolt a felvetésekre, alternatív megoldásokat javasolt és konkrét adatokkal érvelt. Moldován többek között ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy a hónap végén esedékes fogadóórája keretében alaposan feltérképezi a problémás városrészeket és a lakossággal közösen megoldásokat javasol, illetve lehetőségeihez mérten kivitelez a gondok mielőbbi felszámolása érdekében.

„A résztvevők száma, illetve a kialakult beszélgetés alapján úgy látom, nagy érdeklődés övezte a mai fórumot, hiszen nem csak a lakósok, de a város elöljárói is eljöttek, ami lehetőséget adott arra, hogy a félreértéseket elkerüljük és közösen megbeszéljük a fontosabb, sürgősen megoldásra váró problémákat” – fejtette ki Moldován.  

A képviselő a fórumon elhangzottak alapján összegezte a város infrastrukturális prioritásait, elmondta a csatornázási munkálatok folytatására kell a legnagyobb figyelmet fordítani a közeljövőben, a felásott utak mielőbbi helyreállításának kivitelezését kell szorgalmaznia a városvezetésnek és fel kell mérni azokat az infrastrukturális befektetéseket, amelyeket a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselőinek közreműködésben valósíthatnak meg.  A képviselő továbbiakban kihangsúlyozta és biztosította a jelenlévőket arról, hogy Gyergyószentmiklóson az RMDSZ folyamatosan jelen van úgy önkormányzati, mint országos szinten, és ellenzéki szerepkörben is a város fejlődéséért dolgoznak mindazok, akiknek a város és a környék lakossága bizalmat szavazott.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.