Legyen az Év Fája Európában a Köpeci Szil!

2012.02.27. | Kovászna
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az Év Fája Európában 2012 versenyben február 1-től lehet szavazni a köpeci szílre, mint a 2011-es Év Fája Romániában vetélkedő győztesére.

E hónapban az Év Fája Európában versenyben hét ország azon fái vesznek részt, melyek saját hazájukban a közönség segítségének köszönhetően elnyerték az országos Év Fája címet. A cseh, bolgár, romániai székely, magyar, szlovák, francia és lengyel fákra február 1-től 29-ig lehet szavazni, a cseh szervezők által működtetett http://www.treeoftheyear.org honlapon, ahol a 3-as sorszám alatt található meg a KÖPECI SZIL.

A hét döntős fa egyike az a 300 éves mezei szilfa, amely Románia közepén, a székelyföldi Erdővidék kistérség szívében él, Köpec falu mellett, a Barót patak köpeci hídjának szomszédságában. A háromágú, 35 méter magas, derékmagasságban 7,3 méter körméretű famatuzsálemet, a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület nevében Demeter Zoltán egyesületi titkár nevezte be a romániai versenybe, az időközben elhunyt id. Antal Jenő erdésztechnikus, illetve Lőrincz Sándor biológiatanár javaslatára. Jenő bácsi már nem érhette meg a verseny végét, de a díjátadáskor a győzelmet az ő emlékének ajánlotta fel a szil kampánystábja.  A szilről, a romániai vetélkedő részleteiről, történéseiről többet a köpeci szil bloggján olvashatnak:  http://kopeciszil.blogspot.com

Hisszük, hogy háromszéki, székelyföldi, erdélyi és kárpát-medencei magyar és más nemzetiségű barátaink, illetve a barátaink barátainak segtíségével,a csíkszentléleki hárs tavalyi sikertörténetének mintájára, illetve annak folytatásaként, a köpeci szil a romániai verseny után megnyerheti a 2012-es Év Fája Európában versenyt is.

Ehhez kérjük az Ön segítségét is! Szavazatával, illetve a fa népszerűsítésében való közreműködésével támogathatja kezdeményezésünket. Ugyanakkor arra is kérjük, hogy az eredményes részvételünket elősegítő ötleteit, javaslatait is ossza meg velünk. Előre is köszönjük támogatását!

Szavazni itt lehet:

http://www.treeoftheyear.org/index/vote/?act=form&tree_id=3&lang=hu&iframe=1