Markó Béla minszterelnök-helyettes fogadta az új indiai nagykövetet

2012.01.17. | Külkapcsolatok

Markó Béla miniszterelnök-helyettes 2012. január 17-én hivatalában bemutatkozó látogatáson fogadta Manimekalai Murugesant, India nagykövetasszonyát.

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a két ország közti hagyományos politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok jók, India nagyságrendben a második kereskedelmi partnere Romániának Ázsiában. Kiemelte, hogy ugyanakkor számtalan olyan lehetőség létezik, melyek keretében a két ország még szorosabban együttműködhet a jövőben is.

A nagykövetasszony is értékelte a kétoldalú kapcsolatokat, és azok továbbfejlesztésének fontosságát, beleértve az oktatást és kulturát. Elmondta, hogy számára rendkívül fontos e két területen történő együttműködés bővítése intézményes keretek között, csereprogramok, egyetemek közti együttműködési programok révén. A továbbiakban véleményt cseréltek a kormányközi Gazdasági Együttműködési Vegyesbizottság soron következő üléséről is, melyre január végén kerül sor Bukarestben.