MIÉRT éves küldöttgyűlés Marosvásárhelyen

2016.03.05. | Ifjúság , MIÉRT , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


MIÉRT éves küldöttgyűlés Marosvásárhelyen

„Vitathatatlanul vannak eredményeink, és úgy gondolom, hogy készen állunk a 2016-os év kihívásaira, illetve a politikai szerepvállalásra” – nyitotta meg köszöntőbeszédével a szervezet éves küldöttgyűlését Antal Lóránt MIÉRT-elnök. A gyűlést idén március 5-én, szombaton a marosvásárhelyi Köpeczi-Teleki házban rendezték meg.

„Azt látom, hogy tehetséges fiataljaink fel vannak készülve a közéleti szerepvállalásra. Ezért azt tűztük ki célul, hogy 500 fiatalt jelenítsünk meg az RMDSZ jelöltlistáin, önkormányzati és polgármesteri pozíciókban egyaránt” – mondta az elnök, majd hozzátette, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít, ezért külön munkát fektetnek abba, hogy jelöltjeiket képezzék. A 2015-ös év kampánycsend volt a politikai élet szempontjából, ezért ezt az évet a szervezet külső és belső építésére fordította.  Arra törekedtek, hogy a szervezet minél több fiatalhoz eljusson, és dolgoztak annak az RMDSZ fórumaiban való megerősödésén is.

Szükség van arra, hogy az újratervezés jegyében – ahogyan azt vállaltuk – megmutassuk az új generációs RMDSZ-t. Fel kell ismerni fiataljaink rátermettségét, képességeikhez mérten felelősséget is kell rájuk bíznunk” – hangsúlyozta Kovács Péter. Az RMDSZ ügyvezető elnöke beszédében arra biztatta a Szövetség helyi és megyei döntéshozóit, hogy az önkormányzati választási kampány során biztosítsanak bejutó helyeket az ifjúságnak, ne csak plakátolásban vagy szórólap-osztogatásban merüljön ki feladatuk.

„Nem nektek van szükségetek a politikai szervezetekre, hanem a politikai szervezeteknek van szüksége rátok. Ti jelentitek azt a kapcsot, amit egy idősebb generáció már nem tud megtenni a fiatalok felé” – mutatott rá Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt. 

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a politikai szerepvállalás nehézségeire hívta fel a figyelmet, és arra biztatta a fiatalokat, hogy a nehézségek ellenére merjenek közéleti szerepet vállalni. Elmondta: „különbséget kell tenni azok között, akik valakik akarnak lenni és azok között, akik valamit akarnak tenni, elsősorban a törekvőket és nem a törtetőket kell támogatni.” A polgármester hangsúlyozta: „számunkra, erdélyi magyarok számára a politika hivatás kell legyen, és a hatalmat mindig a jó érdekében kell felhasználnunk”, majd sok sikert kívánt a közelgő önkormányzati választásokon induló fiataloknak.

A MIÉRT több éves hagyománya a Pro Organizatione díj átadása, amelyet idén Horváth Annának, Kolozsvár alpolgármesterének ajándékoztak a szervezet építését elősegítő kiemelkedő munkájáért. Horváth Anna rendkívül nyitott volt az ifjúsági szervezetek felé, és segítette munkájukat.

A szervezet első alkalommal kiosztott Fiatal tehetség díját a székelyudvarhelyi Jakab Hunor kapta. A díj által azoknak a fiataloknak a munkáját köszönik meg, akik tehetségükkel másokat is inspirálnak, valamint a közösség építésén is dolgoznak.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.