Munkába állhatnak a frissen diplomázott fogorvosok

2012.03.02. | Brassó

„A fogászati egyetemek frissen végzett hallgatóinak munkába állását teszi lehetővé az az egészségügyi törvénymódosítás, amelyet múlt héten fogadott el a Képviselőház”- nyilatkozta Farkas Anna Lili, az RMDSZ Brassó megyei parlamenti képviselője.

A fogorvosokat érintő, RMDSZ által javasolt törvénymódosítás értelmében az egyetem által kibocsátott diplomázási bizonylatot is elfogadják a munkavállaláskor. Az eddigi szabályozás nem tette lehetővé, hogy a frissen végzettek munkát vállaljanak az egyetemi oklevél kézbevételéig.

A Szövetség képviselője beszámolt a felnőttképzést szabályzó kormányrendelet módosításáról is. „A felnőttképzésre vonatkozó, három RMDSZ-es képviselő kollégával közösen kezdeményezett törvénymódosítás azt is kimondja, hogy a kisebbségek nyelvén szervezett képzési programok esetén a képzést szervezők kötelesek a programot olyan oktatókkal végeztetni, akik ismerik az adott kisebbség nyelvét.”

Farkas Anna Lili a tanügyi szakbizottság asztalán lévő újabb törvénykezdeményezésről is tájékoztatott, melynek célja az, hogy a tanárok mellett a tanügyi kiegészítő személyzet is részesülhessen érdemfizetésben. „A szakbizottsági elfogadása után kerülhet a parlament két háza elé ez a javaslatunk, amely az oktatási rendszer több alkalmazottját érinti” – hangsúlyozta a képviselő.