Nem vagyunk egyformák, de összetartunk - Kampányindító Déván

2012.05.13. | Hunyad , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Nem vagyunk egyformák, de összetartunk - Kampányindító Déván

A Hunyad megyei magyar közösség sokszínű, a különböző gyökerek ellenére is összetartó, ebben rejlik ereje - világított rá kampányindító beszédében Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. Vasárnap délután Déván tartotta a Hunyad megyei RMDSZ kampányindító rendezvényét, amelyen több mint 600-an vettek részt.

„Itt van minden magyar közösség képviselője, ez összeköt bennünket, de ugyanakkor tudjuk, különbözőek vagyunk, hiszen Hunyad megyei magyarok azok is, akiknek ősei évszázadokkal ezelőtt saját kezükkel emelték Déva és Vajdahunyad várát, de azok is Hunyad megyei magyarok, akiknek ükapái a XIX. század végén érkeztek csak a megyébe, szenet bányászni a Zsil-völgyében, aranyat a Zarándi Érchegységben vagy vasat gyártani Vajdahunyadon vagy Pusztakalánban. Ők állították fel a zajkányi és vulkáni buzogányt, megjelölve az egykori határt. Hunyad megyei magyarok azok is, akiknek nagyapái száz évvel ezelőtt érkeztek a megyébe, megalapítva a bukovinai székely közösséget, de azok is idetartoznak, akiknek az apái a hatvanas évek iparosítási hullámával érkeztek hozzánk a Sóvidékről, Szilágyságból vagy Erdély minden sarkából. Végül Hunyad megyeiek azok is, akik a rendszerváltás után jöttek ide hozzánk, szolgálni valamelyik egyházat, tanítani magyar iskoláinkban, nevelkedni és tanulni a dévai Szent Ferenc Alapítvány valamelyik intézményében” – mutatott rá Winkler Gyula beszédében a Hunyad megyei magyar közösség sokszínűségére.   

„Összegyűltünk ma este Hunyad megye 30, magyarok által is lakott településéről, hogy együtt ünnepelve kezdjük meg a helyhatósági választási kampányt. Közös bennünk az, hogy reménykedünk, hogy hiszünk saját erőnkben, hiszünk abban, hogy sikerrel szerepelünk a június 10-ei megmérettetésen„ – zárta beszédét Winkler Gyula.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára nyitotta meg az ünnepi beszédek sorát, méltatva a Hunyad megyei RMDSZ eddigi eredményeit, ismertetve az előttünk álló kihívásokat, olyan körülmények között, hogy először történik meg, hogy egy, már elért jogot visszavontak.”Legfontosabb erőnk az önkormányzatokban áll, ezért buzdítok arra mindenkit, hogy szavazzon. Sok sikert kívánok a Hunyad megyei RMDSZ-nek” – hangsúlyozta Kovács Péter.

A kampányindítón felszólaltak a vajdahunyadi, dévai, petrozsényi és lupényi listavezető jelöltek, az RMDSZ megyei tisztségviselői: Dézsi Attila, Borbély Károly, Széll Lőrinc és Dezméri István. A beszédeket követően a Téglás Gábor Iskolaközpont és  a dévai Szent Ferenc Alapítvány diákjai mutatták be műsorukat, majd fellépett a Csernakeresztúri Hagyományőrző  Néptánccsoport.  

A kampányindító rendezvény felvonulással kezdődött, a 30, magyarok által is lakott település küldöttsége névtáblákkal vonult végig Déva központjában, a Téglás Gábor Iskolaközponttól a Drăgan Muntean Művelődési Házhoz.

Kampányindító Déván Kampányindító Déván Kampányindító Déván
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.