Novák Csaba Zoltán: egy közösség ereje és jövője az oktatás minőségében rejlik

2016.10.28. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Novák Csaba Zoltán: egy közösség ereje és jövője az oktatás minőségében rejlik

Megemlékező konferenciát szervezett Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán. Zsigmond Barna Pál főkonzul köszöntő beszédét követően, Novák Csaba Zoltán beszélt az 1956-os történések Marosvásárhelyen is érződő rezzenéseiről, valamint hangsúlyozta a fiatalság taníttatásának fontosságát.

A diákok, köztük a marosvásárhelyiek is, az átlagnál markánsabban, mondhatni bátrabban merték felvállalni a forradalommal való szolidaritást. Öntudatos, bátor, határozott véleménnyel és szabadságvággyal bíró közösséget alkottak akkor is. Az 56 utáni romániai megtorlásokat éppen ezért kezdték az önálló magyar oktatási és kulturális intézmények átszervezésével, megszüntetésével. A rendszer nagyon jól tudta, hogy egy közösség ereje és jövője az oktatás minőségében rejlik. A magyar szabadság évében kijelenthetjük, hogy a fennmaradás, a szabadság és a jövő záloga a Kárpát-medence magyarsága számára egy minőségi oktatási intézményrendszer felépítése, megtartása és állandó fejlesztése. Örülök, hogy mindezt egy olyan intézményben mondhattam el, amely első osztályú példája a nemzetrészek, az anyaország és a határon túli magyar közösségek közös rezdülésének, egy olyan intézmény, amelyre közösen kell vigyáznunk az elkövetkezendő években” – mondta Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ a Maros megyei szenátorjelöltje.

Az előadásokat és köszöntő beszédeket követően sor került az 1956-os áldozatok tiszteletére a Sapientia EMTE aulájában elhelyezett emléktábla felavatására. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.