Oltean Csongor: a MIÉRT helyet kér a befutó jelöltek között – 15 év eredménye jogosítja fel a fiatalokat az európai szerepvállalásra

2019.01.14. | MIÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Oltean Csongor: a MIÉRT helyet kér a befutó jelöltek között – 15 év eredménye jogosítja fel a fiatalokat az európai szerepvállalásra

Rendkívüli küldöttgyűlésen, Zetváralján jelölte a hétvégén a Magyar Ifjúsági Értekezlet az RMDSZ EP-jelöltlistájára saját jelöltjét Oltean Csongor elnök személyében.

Oltean Csongor kiemelte: „a MIÉRT helyet kér a befutó jelöltek sorában az EP-jelöltlistán. A fiatalok bizonyítottak már a helyi és megyei önkormányzatokban, helytálltak a bukaresti döntéshozatalban is.” Mint kiemelte: „megtisztelő ez a jelölés, de nem egyszemélyes munkára vállalkozom a kampányban és a továbbiakban az Európai Parlamentben.”

Elmondta, a MIÉRT-nek 18 területi szervezete, több mint 300 tagszervezete van és több ezer fiatalnak a hangját fogja hallatni Brüsszelben. „Az elmúlt 15 év eredményei jogosítják fel a szervezetet az európai szerepvállalásra” – fogalmazott a szervezet elnöke.

A találkozón ugyanakkor összesen 90 küldöttet nevesítettek a 11 Szövetségi Képviselők Tanács-tag mellett az RDMSZ soron következő kongresszusára – ezzel a kongresszuson a legnagyobb frakcióval az ifjúsági ernyőszervezet bír majd.

A MIÉRT emellett pozitívan bírálta el Hegedüs Csilla, Vincze Lóránt és Winkler Gyula megkeresését, és támogatja indulásukat az EP-választásokon.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.