Oltean Csongor: Kolozs megyében sem hisznek a magyarok a román pártoknak

2019.05.17. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Oltean Csongor: Kolozs megyében sem hisznek a magyarok a román pártoknak

Elegük van az embereknek a román pártokból nem bíznak bennük Kolozs megyében sem – fogalmazott Oltean Csongor, az RMDSZ képviselőjelöltje csütörtökön.

Oltean csütörtökön a kolozsvári, 2010 óta működő Profi TZ Consult pályázatíró cég vezetőivel találkozott. A mezőgazdaság területén pályázókat segítő fiatalokkal arról beszélgettek, reálisan látják a problémákat: a bürokráciát, a román kormány helytelen finanszírozási gyakorlatát, a bonyolult kritériumrendszereket, amelyeket megszab.

Ezt követően Magyarkapuson járt házról házra, magyar lakosokkal beszélgetve Csoma Botond parlamenti képviselővel és a község alpolgármesterével, Rácz P. Zoltánnal, a kárpát-medencei összefogás fontosságára hívva fel a figyelmet.

Oltean Csongor úgy fogalmazott: „a községnek még két másik településén, Magyarkiskapuson és Gyerővásárhelyen vannak többségében magyarok, velük beszélgetve pedig érződött, hogy fontosnak tartják a választásokat, és hogy tudják: a román pártok képviselői nem fogják a problémáikat megoldani az Európai Parlamentben, a kampányaik csak szlogenekből állnak”.

Az EP-képviselőjelölt csütörtökön a Kolozs megyei RMDSZ-elnökökkel egyeztetett: Csoma Botonddal, a szervezet elnökével és Antal Géza ügyvezető elnökkel a mozgósításról, a kampány fontosabb témáiról beszélgettek.