Péter Ferenc: most rajtunk a sor, hogy támogassuk Magyarország Kormányát

2018.03.20. | Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Péter Ferenc: most rajtunk a sor, hogy támogassuk Magyarország Kormányát

Az április 8-i magyarországi választásokról tanácskoztak kedden délután az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének székházában a Szövetség színeiben mandátumot nyert polgármesterek, alpolgármesterek, illetve megyei tanácsosok. Az eseményen jelen volt Magyarország Csíkszeredai Főnkonzulátusa részéről Tóth László főkonzul, Péter Ferenc, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének elnöke, Nagy Zoltán-Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke és Kovács Mihály Levente, a Szövetség megyei ügyvezető elnöke.

Magyarország kormányának köszönhetően Erdélyben több óvoda és bölcsőde fog épülni. Az infrastrukturális segítségen túl kulturális örökségünk megőrzésében is állandó segítséget kapunk az anyaországtól. A magyar-magyar összefogás eredményeként indult be a Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési program, melynek eredményeként 520 mezőségi család kapott anyagi támogatást, amely által fejlesztheti vállalkozását és gazdaságát. Most rajtunk a sor, hogy támogassuk Magyarország nemzeti kormányát! Arra biztatok minden kettősállampolgárt, hogy éljen szavazati jogával, vegyen részt az április 8-i választásokon” – mondta Péter Ferenc. Hozzátette: „eddig közel hatezer embernek segítettünk regisztrálni, a következő időszakban minden energiánkkal azon leszünk, hogy segítsünk az azonosító nyilatkozatok helyes kitöltésében, illetve minél több levélszavazatot eljuttassunk a csíkszeredai főkonzulátusra.

Tóth László csíkszeredai főkonzul a 2018-as országgyűlési választások lebonyolításával kapcsolatosan azt tartotta a legfontosabbnak, hogy minden arra jogosult magyar állampolgár élhessen szavazati jogával, és ehhez a Csíkszeredai Főkonzulátustól minden támogatást megkapjon. A főkonzul felhívta a figyelmet a fontos időpontokra, miszerint Csíkszeredában, ebben az időszakban hosszított nyitva tartás lesz, reggel 6-tól 22 óráig lehet keresni a konzulátus munkatársait. Nagypénteken és szombaton nyitva lesz az iroda, viszont április 1-én és 2-án zárva vannak. 

Nagy Zoltán-Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke előző választási tapasztalataiból kiindulva néhány hibafaktorra hívta fel a figyelmet: „az előző választásokon a legtöbb szavazat az azonosító nyilatkozat helytelen kitöltése miatt veszett kárba, ezért arra kérünk mindenkit, kérjen segítséget a helyi RMDSZ-szervezetek munkatársaitól, vagy hívja a szervezet megyei titkárságát. A helyesen kitöltött és lezárt szavazólapokat összegyűjtjük és elszállítjuk a Csíkszeredai Főkonzulátusra, de el lehet juttatni egyenesen a konzulátusra, amely ebben az időszakban meghosszabbított programmal működik.”

Az Eurotrans Alapítvány Maros megyében is az RMDSZ-szel közösen mozgósít a magyarországi választásokra, sőt, az elkövetkező időszakban a levélszavazatokat igény szerint el is szállítják a Csíkszeredai Főkonzulátusra. Az érdeklődők április 6-ig adhatják le levélszavazataikat a megyei és helyi RMDSZ-szervezeteknél, önkormányzati vezetőknél. Ugyanitt igényelhetnek segítséget az azonosító nyilatkozatok kitöltésében. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.