Politikai szimpátiától függetlenül minden magyar embernek össze kell fognia május 26-án

2019.05.21. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Maros megyei településeken kampányolt Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki a Magyar Polgári Párt szimpatizánsait is meggyőzte arról, hogy május 26-án össze kell fogni és el kell menni szavazni.

Hétfőn Balavásár községben kampányolt Oltean Csongor a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, Kovács Levente kíséretében, magyar választópolgárokkal beszélgetve. Mint kihangsúlyozták, mindenkinek el kell mennie szavazni függetlenül attól, hogy mit gondolnak a szövetségről.

Oltean Csongor – aki részben balavásári származású – a beszélgetések során kihangsúlyozta, a vasárnapi szavazás sorsdöntő: „ezért arra kérem az embereket, hogy tegyék félre a nézeteltéréseiket, a pártszimpátiáikat, hiszen a közös magyar érdek megvalósítása a tét. Balavásáron megértették ezt az üzenetet: találkoztam MPP-szimpatizánsokkal, akik elmondták nekem, hogy bár nem hívei az RMDSZ-nek, május 26-án egyértelműen a jelöltjeire szavaznak” – fogalmazott a képviselőjelölt.

Kovács Levente kihangsúlyozta: „több ezer kilométer, több ezer kézfogás van mögöttünk. Az elmúlt hetekben nagyon sok Maros megyei embernek mondtuk el azt, hogy mi a május 26-i választások tétje. Arra kértük az embereket, hogy menjenek el szavazni. Ne Maros megyén múljon az 5 százalék. Nem szabad megengedni, hogy rés kerüljön a pajzsra”.

Oltean Csongor a későbbiekben Nyárádszeredán Tóth Sándor polgármesterrel és első szavazókkal a választások tétjéről és a szavazati joggal való élésről beszélgetett. Mint kiderült: bár sokuk nem érti a döntéshozási mechanizmusokat, mindenképpen jelen lesz a választásokon.

A képviselőjelölt Makfalván is találkozott helyi emberekkel, akik közül sokan ismerik, hiszen részben erről a településről is származik a családja. Itt Császár Károly RMDSZ-es szenátor és Péter Ferenc, Maros megye Tanácsának elnöke csatlakozott az EP-képviselőjelölthöz, azt tapasztalva, hogy a helyiek támogatják a szövetséget az EP-választásokon.