Részvétnyilvánítás

2012.07.25. | Részvétnyilvánítás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség mély megdöbbenéssel fogadta a hírt Péter Pál környezetvédelmi szakember, Székelyudvarhely volt alpolgármesterének tragikus, hirtelen haláláról.

Péter Pál lendületes és aktív résztvevője és vezetője volt Székelyföld közösségi és civil életének, a környezetvédelmi szakma egyik kiemelkedő tudású és munkabírású, rendkívül színes egyéniségű, közismert képviselője volt.

Péter Pál 1975-ben született, a Babes-Bolyai Tudományegyetem földrajz karán szerzett oklevelet, a Szent István egyetem környezettudományi doktori iskolájának hallgatója volt. Közéleti pályafutását az RMDSZ színeiben városi tanácsosként kezdte, 2000 és 2004 között Székelyudvarhely alpolgármestere volt. Később a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség környezetvédelmi politikák alkalmazásáért felelős irodáját vezette, majd 2007-től 2010-ig az ügynökség igazgatója volt. Környezetvédelmi szakemberként számos civil szervezettel együttműködve tevékenykedett az elmúlt években.

Péter Pál hiánya pótolhatatlan veszteség Székelyföld közélete számára, elvesztése fájó űrt hagy maga után barátai, munkatársai körében.

Volt alpolgármesterként, munkatársként és barátként is búcsúzunk tőle.

Az RMDSZ országos vezetősége nevében őszinte részvétemet fejezem ki a gyászoló családnak. Osztozunk hozzátartozói gyászában. Nyugodjék békében!

Kelemen Hunor,
az RMDSZ elnöke
2012. július 25.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.