Részvétnyilvánítás

2012.11.23. | Részvétnyilvánítás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Részvétnyilvánítás

 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megdöbbenéssel értesült Lőrincz Zsigmond tragikus hirtelenségű haláláról. Lőrincz Zsigmond Kovászna város polgármestereként, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Orbaiszéki Szervezetének elnökeként életét és munkásságát mindvégig a közösség szolgálatába állította.

Lőrincz Zsigmond 1964-ben született, 2009-ben szerzett diplomát a George Bariţiu Egyetem Közgazdaság karán. Több cégnél dolgozott ügyvezetőként, majd 2008-ban Kovászna város polgármestere lett. 2010-ben alakult meg az RMDSZ Orbaiszéki Szervezete, amelynek elnökévé választották. 2012-ben újabb polgármesteri mandátumot szerzett Kovásznán.  

Lőrincz Zsigmond közéleti szereplőként többszörösen kivívta a kovásznai, az orbaiszéki magyarság bizalmát, közvetlensége, egyenes és őszinte jelleme révén mindenki bizalommal fordult hozzá, akár a Polgármesteri Hivatalban, akár az utcán találkozott vele. Hitte és vallotta, a székelyföldi embereknek itthon kell hazát teremteni, politikusi és közéleti szereplőként minden nap ezért dolgozott. Munkáját elismerték és értékelték, a székely emberek iránti elkötelezettsége példaértékű marad mindannyiunk számára.

Búcsúzunk most tőled, búcsúzom a magam és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos vezetőségének nevében. A gyászoló család bánatában osztozunk.

Nyugodjál békében, Zsiga!

Kelemen Hunor,
az RMDSZ elnöke

 

 

Nekrológ

 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Háromszéki Területi Szervezete megrendülve fogadta Lőrincz Zsigmond, Kovászna város polgármesterének, a Szövetség Orbaiszéki elnökének távozását.

Fájó szívvel vesszük tudomásul, hogy megkezdett munkáját, amelyet városvezetőként, valamint a szövetségen belül folytatott, már nem fejezheti be. Lőrincz Zsigmondot, aki örömmel, alapossággal és meggyőződéssel végezte feladatait városfejlesztő és közösségépítő emberként tartjuk emlékezetünkben. Halálának híre mindannyiunkat lesújt.

Az RMDSZ Háromszéki Szervezete saját halottjának tekinti Lőrincz Zsigmondot. Az általa elkezdett munkát folyatatni kívánjuk, hiszen bizonyosak vagyunk benne, hogy ő maga is ezt kérné tőlünk.

Az életének 48. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt barátunkat, bajtársunkat pótolni nem tudjuk: személye előtt tisztelegve az RMDSZ sepsiszentgyörgyi székházán, valamint számos közintézményünkön gyászlobogó leng.

 

Tamás Sándor,
az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.