RMDSZ: a tasnádiak megkérdezése nélkül nem dönthetnek egy több száz menekült befogadására alkalmas állomás létrehozásáról (AUDIÓ)

2015.12.15. | Szatmár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


RMDSZ: a tasnádiak megkérdezése nélkül nem dönthetnek egy több száz menekült befogadására alkalmas állomás létrehozásáról (AUDIÓ)

A belügyminiszter vasárnapi közlése szerint több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes állomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában. A szaktárca vezetője az Országos Bevándorlásügyi Felügyelőség kérésére hivatkozva döntött Tasnád mellett más helyszíneken is a befogadó állomások létrehozásáról. Egyelőre nem ismert sem a helyszín kiválasztásának indoklása, sem pedig a kivitelezés költségvonzata, ez pedig mindenképpen aggályokat vet fel. Ezzel kapcsolatban az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete széleskörű konzultációt kezdeményez a városban és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

„Az RMDSZ nem ért egyet azzal, hogy a tasnádi emberek megkérdezése nélkül döntsenek egy bevándorlóknak szánt befogadó állomás létesítéséről a városban. Úgy gondoljuk, hogy megyénk turisztikai szempontból egyik legfontosabb településének lakosai határozott véleményt tudnak mondani a kérdésben, és erre a hatóságoknak meg kell adniuk a jogot számukra. A következő napokban erről fogjuk megkérdezni a tasnádi embereket, arról, hogy ők mit szeretnének. Nekünk az a dolgunk, hogy a közösséget képviseljük, hogy érvényt szerezzünk akaratának. A tasnádiaknak tudniuk kell, hogy számít a véleményük” – tájékoztatott Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke.

A konzultáció során az önkéntesek eljutnak majd a tasnádiakhoz és a város vonzáskörzetében lévő települések lakosaihoz, hogy ők a témához tartozó kérdésekben véleményt mondhassanak. 

Hanganyag:


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.