RMDSZ: eltöröltük a határidőt a beltelkek tulajdonjogviszonyának rendezésében

2019.05.07. | Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


RMDSZ: eltöröltük a határidőt a beltelkek tulajdonjogviszonyának rendezésében

Döntőházként szavazta meg a képviselőház az RMDSZ azon törvénykezdeményezését, amely gyakorlatilag eltörli a határidőt a beltelkek tulajdonjogának tisztázási folyamatában azt követően, hogy tavaly júliusban szintén RMDSZ kezdeményezésre egy átláthatóbb törvényes keretet sikerült elfogadtatni az parlamentben, amely értelmében könnyített eljárásban szerezhetik meg a birtokleveleket belterületekekre az állampolgárok.

Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a szavazást követően rámutatott a határidőt eltörlő a módosító javaslat szükségességére: „az eddig hatályban levő törvények értelmében könnyített eljárásban 2018 decemberéig nyújthatták be kérelmeiket az érintettek a beltelkeik tulajdonjogviszonyának rendezése végett. A mai szavazást követően ezentúl nem lesz határidőhöz kötve a telekelés, így könnyített eljárással bármikor telekelhetnek”.

A tervezetet Tánczos Barna és Császár Károly szenátorok dolgozták ki azt követően, hogy az RMDSZ számtalanszor felhívta a figyelmet az ebben a folyamatban tapasztalt nehézségekre, és több módosítójavaslatot dolgozott ki és fogadtatott el a parlamentben az ügyintézés könnyítése végett.

A törvény a hivatalos közlönyben történő megjelenését követően lép érvénybe.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.