Román nyelv és irodalom tankönyv a magyar III. osztályok számára

2012.01.17. | Kisebbségvédelem , Oktatásügyek , Nyelvi jogok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Román nyelv és irodalom tankönyv a magyar III. osztályok számára

Az Országos Tankönyvkiadó gondozásában megjelent a Román nyelv és irodalom a magyar III. osztályok számára című tankönyv.

Dáné Károly, az Országos Tankönyvkiadó vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Hiánypótló kiadványról van szó, amely évek óta nem jelenhetett meg, mivel a kiadási joggal korábban rendelkező kiadó nem vállalta az évente esedékes nyomtatást.”

Dáné arról tájékoztatott, hogy a tankönyvből 10.500 darab látott napvilágot, január folyamán minden harmadikos tanuló ingyenesen jut egy-egy példányhoz.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára szerint a tankönyv megjelenésével egy újabb jelentős lépést sikerült tenni a magyar diákok román nyelv és irodalom oktatása terén. „A most napvilágot látott tankönyv elősegíti, hogy évről-évre növeljük a magyar diákok, kisiskolások oktatásának színvonalát. Azáltal, hogy egy újabb tankönyv került ki a nyomdából, lehetőséget teremtünk pedagógusainknak arra, hogy a legmegfelelőbb didaktikai anyagokat használják az oktatás folyamatában, azokat a tankönyveket válasszák ki, amelyek gondolkodásra serkentik a diákokat, megszerettetik velük az adott tantárgyat, a tananyagot pedig könnyen sajátítják el” – mondta Kovács.


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.