Sikeres lesz Székelyföld, mert tudjuk, mit akarunk!

2012.06.07. | Csík terület , Önkormányzati választások , Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sikeres lesz Székelyföld, mert tudjuk, mit akarunk!

Több mint 5000 ember gyűlt össze szerdán este a csíkszeredai sportcsarnokba, ahol az RMDSZ Csík- és Gyergyószék Területi szervezeteinek jelöltjei tartották kampányzáró rendezvényüket.

A színpadra felsorakoztak a térség településeinek polgármesterjelöltjei, a megyei tanácsos-jelöltek, valamint Kelemen Hunor szövetségi elnök, Borboly Csaba, megyei tanácselnök-jelölt, Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármesterjelöltje és Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke. A jelöltek felvonulását követően színpadra lépett az egyik legnépszerűbb magyar popzene együttes, a Neoton Família.

„Nagy nap ez a mai, több ezren gyűltünk össze azért, hogy megerősítsük, ez az önkormányzati csapat a közösséget, Székelyföldet, Erdélyt építi. Erre vállalkozott a Szövetség több mint 10.000 jelöltje országszerte. Ám ez nem egyszemélyes munka, jövőnk építéséhez szükség van minden magyar emberre. Mi csak egymásra számíthatunk, a munkát helyettünk nem végzi el senki! A közösségi jogok megvédése az önkormányzatokban kezdődik, ezért kell nekünk erősnek lennünk helyi szinten. A székely emberek tudják, mit akarnak, nem lehet őket üres szólamokkal félrevezetni. Székelyföld sikeres lesz, de ez rajtunk, mindannyiunkon múlik. Minden emberre szükség van június 10-én ahhoz, hogy a jövőnk sikeres legyen” – hangsúlyozta felszólalásában Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Borboly Csaba az RMDSZ Hargita megyei tanácselnök-jelöltje köszönetét fejezte ki az elmúlt négy év közös munkájáért, azért, hogy támogatói nem mögötte, hanem mellette álltak a viharos időszakokban is.  

„ Az elmúlt 4 évben a három térség Csík, Udvarhely és Gyergyó együttműködve dolgozott. Azonban van még tennivaló, hiszen láthattuk az elmúlt időszakban, hogy csak magunkra számíthatunk. Ezt a munkát szeretnénk továbbra is folytatni, ehhez kérjük támogatásukat. Ehhez a munkához azonban csapatokra van szükség: helyi, megyei és országos csapatokra. Itt vannak azok a polgármesterek, akikkel együtt kell építenünk Székelyföldet. Itt vannak azok a megyei tanácsos-jelöltek, akik döntéseikkel garantálják terveink megvalósulását. A Neoton Família egyik dalszövegét szeretném idézni: Nem szállunk ki a hajóból/ a kedvező szél nem ér mindig el./ Sajnos gyakran lapátolni kell. Kérem Önöket, folytassuk együtt a lapátolást, a kitartó, kemény munkát. Folytassuk Székelyföld!”   

Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, megyei tanácsos-jelölt elmondta, a székely ember összefog, ha ünnepelni kell, de akkor is, ha bánata van, és a székely ember összefog, ha meg kell védenie jogait.

„Hiszem, hogy június 10-én is összefogunk, és együtt tudunk továbbdolgozni a választások után is.”

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármesterjelöltje üdvözölte a Neoton Família együttest Csíkszeredában.

„A gyerekkorunk, tinédzserkorunk, ifjúkorunk kedvenc együttese, az az együttes, amelynek slágerein sokan felnőttünk. Van itt egy másik csapat is, szintén ebben nőttünk fel sokan az elmúlt 20 évben. Szeretjük, nem szeretjük, ez a csapat a miénk, ez a csapat mi vagyunk, ez az RMDSZ csapata. Ez a csapat, amely aktív, tenni akaró emberekből áll, amely szebbé teszi városainkat, falvainkat, amely Székelyföldet építi, amely a múltban gyökerezik, és a jövőbe tekint. Ha sokan vagyunk, akkor hangosak tudunk lenni, akkor a vezetőink hangja erős, és jobban meghallják Bukarestben, Budapesten és Brüsszelben is. Ha alig vagyunk néhányan, és azok is megosztva, akkor senki sem figyel ránk. Bízom benne, hogy sokan vagyunk, egyre többen, akik Székelyföldet építik, magukénak vallják, és tesznek is érte. Székelyföld a miénk, a csíkiaké, a háromszékieké, az udvarhelyszékieké, a maroszékieké. Tegyünk azért, hogy a miénk maradjon, óvjuk meg a gyerekeink, unokáink számára is!”

A jelöltek felvonulását és a beszédeket követően a hatalmas tömeg előtt színpadra lépett Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője, aki elmondta, több mint háromszáz dal közül válogatták össze a koncerten elhangzott dalokat. A fergeteges koncert alatt a közönség az első daltól az utolsóig együtt énekelt a Neoton Famíliával.

Hargita megyei kampányzáró Hargita megyei kampányzáró Hargita megyei kampányzáró
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.