Sógor Csaba: a gazdálkodók összefogásával jobb eredményeket érhetünk el

2014.05.18. | Hagyományok , Szatmár , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csaba: a gazdálkodók összefogásával jobb eredményeket érhetünk el

Fotó: Szőcs Lehel

"Erdélyi jellegzetes termékeinket továbbra is népszerűsíteni kell Európában. Azért dolgoztunk és azért kívánunk továbbra is ott lenni, ahol az európai döntések születnek, hogy megmutassuk közösségünk értékeit és segítsük a Nyugathoz való felzárkózást” – mondta Sógor Csaba a tizenötödik alkalommal megszervezett halmi Epernapokon. 

A május 17–18-án zajló hagyományos rendezvényen Sógor Csaba elmondta: a szatmári eper olyan értéke ennek a vidéknek, amelyet Európában is népszerűsíteni kell. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje szerint amellett, hogy felhívjuk a figyelmet jellegzetes termékeinkre, azt is elő kell segíteni, hogy a hazai gazdák megismerhessék a fejlettebb termelési eljárásokat, ugyanis ez segíthet abban, hogy mezőgazdasági szempontból is felzárkózzunk Európa nyugati feléhez. Sógor Csaba korábban lehetőséget biztosított szatmári eprészeknek arra, hogy németországi és elzászi tanulmányúton vehessenek részt. Halmi látogatása során az RMDSZ jelöltje elmondta: abban a csángó tarisznyában, amellyel az országot járja, a szatmári eper és ezáltal hagyományos termékeink is helyet kaptak.

 

,,Azt vallom, hogy az Európai Unió számunkra azért fontos, mert számos jó példát kínál. Mi abban próbálunk segíteni és azért dolgozunk, hogy ezek a jó példák hozzánk, ide Szatmár megyébe is megérkezzenek. Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy képesek legyünk közösen gondolkodni, közösen termelni, hiszen a gazdálkodók összefogásával jobb eredményeket érhetünk el – hangsúlyozta a képviselő, aki a május 25-i választások kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ismét olyan nap közeledik, amikor meg kell mutatnunk azt, hogy továbbra is megkerülhetetlen az erdélyi magyar közösség.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.