Sógor Csaba: Brüsszelben is fel kell lépni, amikor tűzoltásra van szükség

2014.04.25. | Csík terület , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csaba: Brüsszelben is fel kell lépni, amikor tűzoltásra van szükség

Fotók: Szőcs Lehel

"Amikor kisebbségi jogaink sérülnek, amikor anyanyelv-, vagy szimbólumhasználatunkat korlátozni akarják, akkor az erdélyi magyarok érdekeit képviselve, szembe kell néznünk azokkal, akik ezeket a tüzeket szítják” - magyarázta Sógor Csaba április 25-én Csíkszentgyörgyön, a helyi tűzoltószertár avató ünnepségén.

Korodi Attila környezetvédelmi miniszter szerint az európai parlamenti választás az erős erdélyi magyar közösségről szól: ,,hogyha mi Bukarestben felmutatjuk közösségünk erejét, akkor azt jelenti, hogy a politikai döntésekhez is érdemben hozzá tudunk szólni. Jelenleg kormányzati szerepben vagyunk, ez azt eredményezi, hogy magyar közösségünk erőforrásokhoz juthat. Bukaresti jelenlétünk tehát az erdélyi magyar közösség életlehetőségeiről is szól” – fejtette ki a miniszter, aki bízik abban, hogy az EP-választások során is sikerül megerősíteni azt, amit Bukarestben és Brüsszelben is tudnak már, hogy erős erdélyi magyar közösség van Romániában. 

 

György József, Csíkszentgyörgy község polgármestere az átadó során elmondta, a településen önkéntes alapon zajlik a tűzoltók munkája, akik a közösség érdekében fejlesztették szakmai ismereteiket. Sógor Csaba ennek kapcsán kifejtette: Brüsszelben is egyfajta tűzoltó munka zajlik, más értelemben, de ott is gyakran tüzet kell oltani.  

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.