Soós Zoltán: változásra van szükség Marosvásárhelyen, megszabadítjuk a várost a korrupciótól

2016.05.10. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: változásra van szükség Marosvásárhelyen, megszabadítjuk a várost a korrupciótól

Marosvásárhelyt csak a közösség erejével lehet modern várossá alakítani – nyilatkozta május 10-én, kedden Soós Zoltán polgármesterjelölt választási programjának bemutatóján. Hangsúlyozta, hogy a tervezet az összefogás és az esély programja, üzenete egyetlen mondatban összefoglalható: Marosvásárhelynek változásra van szüksége. „Az elmúlt 16 évben a várost elkerülték a befektetők, a fiatalok máshol keresnek megélhetést, nem látni csak elrontott esélyeket. Az elmúlt két évtizedben Marosvásárhely lakossága 25 ezer fővel csökkent" – tette hozzá Soós Zoltán.

A polgármesterjelölt kiemelte, hogy a város fejlődésének kulcsa a munkahelyteremtés, amely eléréséhez befektetőket kell vonzani, ipari parkokat kell fejleszteni és az egyetemekkel, cégekkel karöltve olyan innovációs és kutatóközpontokat kell létrehozni, ahol munkát kapnak a fiatalok. „Lényeges gazdasági motorja lehetne a városnak a Transilvania nemzetközi repülőtér. Ennek főként cargo (teherszállítmányozó) fejlesztése fontos, hiszen Erdélyben a marosvásárhelyi az egyetlen erre alkalmas légi kikötő" – hangsúlyozta Soós Zoltán.

„A város turisztikai potenciálja jelentős, ám kiaknázatlan.  Ennek fejlesztésével, befektetésekkel, egy aquapark létrehozásával és a város megfelelő népszerűsítésével ezen változtatni lehet. Fejleszteni kell a városi infrastruktúrát, meg kell építeni a terelőutakat, emeletes parkolóházakat kell kialakítani a város több pontján is, gyarapítani kell a városi zöldövezeteket és új lakónegyedi sportpályákat, játszótereket, uszodákat kell építeni" – szögezte le Soós.

Hozzátette: fontos célja megszólítani a fiatalokat, és lehetőségeket biztosítani számukra, hogy ne kényszerüljenek elvándorolni, máshol keresni a megélhetést. „A fiatalok szempontjából elengedhetetlen az oktatási infrastruktúra fejlesztése, az óvodák, iskolák megfelelő felszerelése, de erősíteni kell a magyar nyelvű oktatást is, például szükség van egy magyar nyelvű szakiskolára. Véget kell vetni a nyelvhasználati jogokat szabotáló közigazgatási gyakorlatoknak, ki kell helyezni a kétnyelvű utcanévtáblákat és intézményneveket" – sorolta a polgármesterjelölt.

Átláthatóvá és hatékonyabbá kell tenni az önkormányzat munkáját, gyorsabb, egyablakos ügyintézést kell biztosítani a közigazgatásban, és egyszerűsíteni kell az önkormányzat pályázati rendszerét. Ennek érdekében nyitni kell a civilek felé, és meg kell hallgatni a civil szervezetek javaslatait – mondta a polgármesterjelölt.

„Több befektetőt, munkahelyet, pezsgő ifjúsági életet, tiszta és egészséges környezetet, korszerű közszállítást, javuló közbiztonságot akarunk. A közösség erejével egy modern Marosvásárhelyért dolgozok" – összegezte célkitűzéseit Soós Zoltán.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.