„Szatmárnémeti stagnál, ennél sokkal többet érdemel!” – Kelemen Hunor szövetségi elnök Szatmár megyében

2016.05.20. | Önkormányzati választások , Szatmár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


„Szatmárnémeti stagnál, ennél sokkal többet érdemel!” – Kelemen Hunor szövetségi elnök Szatmár megyében

Fotó: Banga Előd Ernő

„Szatmárnémeti fejlődése megrekedt az utóbbi négy évben, nem történt látványos előrehaladás, amely a város polgárai számára változást jelentett volna, ami biztonságot és kiszámíthatóságot hozott volna. Ez nagyrészt a jelenlegi polgármesternek tulajdonítható, akinek szemmel látható tehetetlenségét és eredménytelenségét a megyei tanács elnöke is felerősítette saját eredménytelenségével. Mindaz, amit ma Szatmárnémetiben tapasztalhatunk, az a két vezető közös műve, közös alkotása” – hangsúlyozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármesterjelölt és Pataki Csaba, Szatmár megyei tanácselnökjelölt támogatására érkezett Szatmárnémetibe, a későbbiekben pedig a megye polgármestereivel is munkamegbeszélést tart Szatmárhegyen.  

A szövetségi elnök szerint Szatmár megyében mindenütt lehet példát találni arra, hogy mi minden működött sokkal jobban négy évvel korábban, és ezek a példák érvként szolgálnak arra: miért kell visszaállítani a megyében és Szatmárnémetiben az RMDSZ-es vezetést.  „Épp egy hónapja mondtam itt Szatmárnémetiben, hogy az idei önkormányzati választások több tekintetben is különböznek az előzőktől. Ebben a városban és ebben a megyében 2016-ban a közösségért végzett munka kezdődhet el ismét, négy év kimaradás után” – mutatott rá Kelemen Hunor, aki szerint erre a tevékenységre a legalkalmasabbak az RMDSZ jelöltjei, Szatmárnémeti esetében pedig a legújabb felmérési ezt a tényt igazolja. „Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármesterjelöltje az egyetlen, aki legyőzheti a jelenlegi polgármestert. Ő elkötelezett és dinamikus ember, aki nemcsak változást jelent a városnak, hanem a fejlődés biztonságát is valamennyi városlakó számára. Konkrét tervei és az emberekkel való folyamatos kapcsolattartása a biztosíték arra, hogy a város ismét fejlődési pályára kerül, be tudja hozni a négyéves lemaradást” – szögezte le az RMDSZ elnöke, aki szerint Nagykároly és polgármestere, Kovács Jenő példája is mutatja, hogy mekkorát fejlődhet egy város, ha vezetője elkötelezetten dolgozik, határozott elképzelése van a haladás irányáról. Az RMDSZ elnöke dicséretesnek és fontosnak nevezte azt, hogy a Szövetség a megyében és Szatmárnémetiben egyesítette erejét a Német Demokrata Fórummal, és egyre több román támogatója is van az RMDSZ jelöltcsapatának. „Szatmárban is biztosított a fejlődés, ha Pataki Csaba fogja vezetni, aki nagyon jól ismeri a megyét, ismeri a megyei közigazgatási munkát és alprefektusként is bebizonyította, hogy kiegyensúlyozott és határozott vezető” – mondta Kelemen Hunor, és hozzátette: bízik abban, hogy a június 5-én a választók minél nagyobb számban támogatják majd a szakmaiságot és az elkötelezett fejlesztési munkát.

Az RMDSZ előnye a kampány első felének választói visszajelzéseiből is kiderül – hangsúlyozta Kereskényi Gábor képviselő, az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje, aki szerint a jelenlegi polgármester kétségbeesett reakciói is a Szövetség kedvező helyzetére utalnak. „Ami igazán fontos számunkra, az a szatmáriak vélekedése, hogy mit gondolnak ők a városról. Ajtóról ajtóra járunk a csapatommal és azt tapasztaljuk, hogy a fejlesztésre vonatkozó terveim tökéletesen egybeesnek azzal, amit a szatmárnémetiek gondolnak. Olyan várost akarnak, amelyben a rend és törvény uralkodik, nem a káosz és a seftelés, olyan várost, amelyben a családok nyugalma és a gyermekek biztonsága nincs veszélyben” – mutatott rá a polgármesterjelölt, aki fontosnak tekintette azt is, hogy a szatmáriak az RMDSZ-ben valódi partnert látnak, a város fejlődésének támogatóját. Kereskényi Gábor pozitívumként említette azt, hogy a jelöltek kezében egyetlen hatékony kampányeszközt hagyott meg a választási törvény: az emberekkel való közvetlen találkozást. „Ez a legjobb módja annak, hogy megtudjuk, mit gondolnak a választók, és mi magunk is elmondjuk, milyen konkrét terveink vannak” – tette hozzá.

Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje szerint az RMDSZ megalapításától fogva bebizonyította, hogy az emberek egyetlen megbízható szövetségese, az a szervezet, amelynek konkrét tervei vannak. „Szatmár megyében az utóbbi négy évben papíron maradtak azok az ígéretek, amelyeket a megye vezetősége tett a polgároknak – a terelőút megépítésétől egészen a hídjavításig” – jelentette ki Pataki Csaba, aki szerint a jelenlegi szatmárnémeti polgármester és a megyei tanácselnök közötti folyamatos, felelőtlen rivalizálásnak kárát látta a város és megye is. „A Szatmár megyei embereknek június 5-én választaniuk kell egy felelőtlen és konfliktusos csapat, illetve egy szakmailag felkészült és kiegyensúlyozott csapat között” – szögezte le Pataki Csaba, aki szerint az RMDSZ jelöltjei jelentős előnyt szereztek azáltal is, hogy közvetlen és szoros kapcsolatot tartanak fenn választóikkal.

A sajtótájékoztatót követően az RMDSZ elnöke Szatmár megyében részt vesz továbbá a Jakabffy Elemér emléknapokon, illetve a jogász-politikus tiszteletére állított emléktáblánál szervezett megemlékezésen, majd Szatmárhegyre, a Kossuth-díjas író, költő, Páskándi Géza szülőfalujába látogat, ahol többek között a XIX. Szatmárhegyi Páskándi-megemlékezésen is jelen lesz. 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.