Székelyföldi Akadémia Gyergyóalfaluban

2012.10.26. | Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Székelyföldi Akadémia Gyergyóalfaluban

A hagyományos gazdálkodás folytatására, az elődöktől örökölt tudás hasznosítására, a vidék adottságainak kihasználására ösztönözte hallgatóságát Moldován József képviselőjelölt a XV. Gyergyóalfalvi Gazdanap alkalmával a Székelyföldi Akadémia soros ülésén, pénteken.

Moldován József képviselőjelölt október 26-án, pénteken részt vett a XV. Gyergyóalfalvi gazdanapi sokadalom rendezvénysorozaton. A déli gazdafórum után a Székelyföldi Akadémia előadásai következtek.

Az esemény házigazdája Gáll Szabolcs, Alfalu polgármestere bevezetőjében a fenntartható mezőgazdaság fontosságára hívta fel a jelenlevő gazdák figyelmét. Az előadók sorát Korodi Attila volt környezetvédelmi miniszter, az alcsíki egyéni választókerület RMDSZ-es képviselőjelöltje nyitotta meg, aki a fenntartható székely településről beszélt, majd a gyergyószentmiklósi AgroCaritas munkatársai, Bányász József és Ferencz Lehel A remény stratégiája a gazdálkodó embereknek témakörben értekeztek.

Moldován József volt távközlési államtitkár, képviselőjelölt az RMDSZ által kidolgozott Erdély 2020-as stratégia révén mutatta be a következő pályázási időszak lehetőségeit.

– Arra kell összpontosítsunk, aminek hagyománya van, amivel tudunk foglalkozni, amihez értünk. Nem lehet elszakadni a múlttól, ezért az a legfontosabb, hogy azon gondolkozzunk, hogy a jövőben hogyan tudunk úgy megélni, ahogy nekünk az őseink hátrahagyták, ahogy a térség, a település, a vidék engedi. Ennek függvényében kell meghatároznunk a céljainkat. Véleményem szerint egy életerős közösségnek ez a legfontosabb, hogy megtalálja az identitását – fejtette ki beszédében Moldován József, a Parajd-Székelykeresztúr-Gyergyó körzet képviselőjelöltje.

A Székelyföldi Akadémia előadásán szép számban résztvevő helyi gazdák megismerhették az Átalvető programot is.Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.