Törvénytervezetet nyújt be az RMDSZ a bérpótlékok visszafizetésének eltörléséért

2012.03.19. | RMDSZ , gazdaság , Kormány
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Törvénytervezetet nyújt be az RMDSZ a bérpótlékok visszafizetésének eltörléséért

A koalíció mai, március 19. ülésén egyezség született arról, hogy az RMDSZ törvénytervezetet nyújt be, amely a közalkalmazottak bérpótlékainak visszafizetési kötelezettségét törli el.

Kelemen Hunor szövetségi elnök január elején kérte a koalícióban, hogy mentesítsék a közalkalmazottakat az alól a kötelezettség alól, amelyet a Számvevőszék rótt ki, és amely arra kötelezné a helyi önkormányzatokban dolgozókat, hogy fizessék vissza azokat a fizetéspótlékokat, amelyeket a kollektív munkaszerződések alapján, törvényes módon kaptak. Az RMDSZ számításai szerint országszerte közel 300.000, helyi- és megyei önkormányzatokban dolgozó közalkalmazottat érint a Számvevőszék határozata.

Az RMDSZ politikusai ennek érdekében egy törvénytervezetet állítottak össze, amelyet ezen a héten iktatnak a Szenátusban, onnan kerül majd át a Képviselőházba, amely ebben a kérdésben a döntő ház.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ezzel a javaslattal azt szeretné elérni, hogy a törvényesen megkapott juttatásokat ne kelljen visszafizetniük a közszférában dolgozóknak. Fontosnak tartottuk ezt a javaslatot a koalíciós partnerek elé terjeszteni, mert az RMDSZ önkormányzati vezetői számos területről jelezték, hogy a közalkalmazottak számára igazságtalan és anyagilag megterhelő döntésről van szó” – nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök a koalíció mai ülése után.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.