Udvarhelyszéken ígéretet tettek Oltean Csongor képviselőjelöltnek

2019.05.24. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Udvarhelyszéken ígéretet tettek Oltean Csongor képviselőjelöltnek

Csütörtökön udvarhelyszéki emberekkel beszélgetett Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki ígéretet kapott: mozgósítani fogják a magyarokat, hogy szavazzanak május 26-án.

Székelykeresztúron a Berde Mózes Unitárius Gimnázium végzős diákjainak ballagásán Oltean Csongor a Hargita megye Tanácsának díját adta át Bíró Botond, Hargita megye Tanácsának alelnöke társaságában. az RMDSZ EP-képviselőjelöltje ezt követően Kányád községben a helyi ifjúsági és kulturális élet vezetőjével, polgármesterrel, tanácsosokkal találkozott Sebestyén Csaba parlamenti képviselővel közösen.

Később a székelyderzsi unitárius templomot megtekintve a helyi településvezetéssel beszélgetett el, majd egy fafeldolgozó tulajdonosával és dolgozóival váltott szót többek között az EU-s forrásokról, amelyek segítették a vállalkozást. A nap folyamán Felsőboldogfalván a felújítás alatt álló templomot is meglátogatta, beszélgetve a helyi vezetőkkel, lakosaival, RMDSZ-elnökével Itt meghallgatta a helyi református lelkész 1869-es időkapszulában őrzött szövegének tartalmát és azt, hogy mit hagytak hátra a következő nemzedékeknek.

Farcádon egy helyi kézműves sajtkészítővel beszélgetett, megtudva, hogy a vállalkozó a budapesti Székely Fesztiválon nyert díjat a munkája után. Később Sükőben egy helyi kisvállalkozást, egy halastavat látogatott meg, végül Székelyudvarhelyen a helyi televízióban szerepelt.

Oltean elmondta: az udvarhelyiszéki emberek tisztában vannak a vasárnapi választások fontosságával, tudják, hogy a román pártok nem fogják őket képviselni, sőt korlátozzák a mai napig nyelvhasználatunkat és szimbólumainkat, és csak nacionalista jelölteket küldenek Brüsszelbe. „Ezért arra kértem őket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt május 26-án, hiszen nagy a tét, és ők is azt ígérték, hogy mozgósítanak, átadják az üzenetünket” – fogalmazott Oltean Csongor.

Imre Gábor, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (IUET) elnöke elmondta: „Udvarhelyen érezzük a súlyát ennek a hétvégénk. Ha mi, fiatalok nem küzdünk az általános közöny ellen, akkor helyettünk ezt senki nem teszi meg. Az elmúlt hetekben több tucat fiatallal beszéltem erről a választásról, és ők megértetek azt, hogy előre kell mennünk, nem visszafelé. Ez az előre pedig Európai Parlamentet és Európai Uniót jelenti most hétvégen”.