Újraalakult a Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsa

2016.01.23. | RMDSZ , Szilágy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Újraalakult a Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsa

Január 22-én, pénteken tartotta a Szilágy Megyei Küldöttek Tanácsa újraalakuló ülését Zilahon, ahol további négy évre szavaztak bizalmat a jelenlévők Szoboszlai Attilának az elnöki tisztség betöltését illetően.

Mai MKT-ülésünkön megválasztottuk vezetőtestületünket és ügyvezető elnökségünket, amely két küldöttgyűlés között vezeti a szervezetünket” – fejtette ki Seres Dénes parlamenti képviselő. Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke elmondta: „helyhatósági választásokra készülve elfogadtuk ülésünkön azokat a határozatokat, amelyek megszabják a jelöltállítás folyamatát. A jövő hónaptól kezdődően minden teleépülésünkön közgyűlésekre kerül sor, beszámolnak négy éves tevékenységeikről polgármestereink, tanácsosaink”.

„Március 21-et tűztük ki magunknak határidőnek, ekkorra tiszta kártyákkal, biztos jelöltekkel szeretnénk közösségünk elé állni” – hangsúlyozta Seres Dénes, majd kiemelte: „minden magyar településen a megfelelő jelölt kiválasztása a cél, minél nagyobb számban szeretnénk megszólítani az embereket. Felmérve a helyi elvárásokat és elképzeléseket, tudatosítani szeretnénk a lakosságban, hogy nemcsak ígérünk a választások alkalmával, hanem folyamatosan a közös célok megvalósításán dolgozunk”.

A parlamenti képviselő felhívta a figyelmet a jelöltállítási folyamatra: a Szövetségi Képviselők Tanácsa meghatározta ennek módozatait, eljárási rendjét, ütemtervét, és rögzítette a jelölési feltételeket. Három lehetőség közül lehet választani: megszervezhető álló- vagy mozgóurnás előválasztás keretén belül, ugyanakkor erre sor kerülhet elektoros jelölés révén, azaz jelölő küldöttgyűlés dönt a városok, illetve jelölő közgyűlés falvak és községek esetében. A jelölteket továbbá a helyi szervezet választmánya és a Megyei Állandó Tanács közösen is kiválaszthatja.„Lehetőséget adunk a helyi szervezeteinknek, hogy eldönthessék melyik mód a megfelelő számukra” – tette hozzá.

Az MKT-ülés zárásaként Szoboszlai Attila újraválasztott elnök megköszönte a jelenlévők bizalmát:„amikor munkát és tisztséget vállalunk, igazából annyit teszünk, hogy adott alkalmakkor felszólalunk és határozottan kiállunk szervezetünkért, megyénkért, ugyanakkor mindig tisztában vagyunk azzal, hogy az általunk képviselt Szilágy megyei szervezet munkáját a háttérben egy egész csapat végzi, és az eredmények, amelyeket büszkén továbbítunk a külvilágnak, tulajdonképpen mindannyiunk érdeme. Azt szeretném, hogy a következő négy évben is egy olyan csapatot alkossunk, amely eredményes, és kellően össze tudja fogni a helyi szervezeteinket és a szilágysági magyarokat”.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.