Ülésezett a Fehér megyei RMDSZ Választmánya

2012.02.29. | RMDSZ , Fehér megye

A 2012. évi helyhatósági választásokra való felkészülés jegyében ülésezett február 29-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Fehér megyei választmánya.

Kováts Krisztián megyei elnök beszámolt a múlt hét végén lezajlott SZKT ülés főbb mozzanatairól, kiemelt hangsúlyt fektetve az önkormányzati választások előkészítéséről szóló határozat ismertetésére.

Ezt követően a választmány kiértékelte a 2008-as választási kampány eredményeit, az előválasztások pozitív és negatív következményeit, majd a helyi elnökökkel folytatott konzultációt követően megszavazta, hogy a megyei előválasztásokat az SZKT Határozat I. fejezet, 2. cikkely c. pontjának megfelelően „a helyi szervezet választmányának és a Megyei/Területi Állandó Tanács közös döntése” alapján fogják megtartani.

Sor került az előválasztási ütemterv bemutatására is, amit a választmány elfogadott.

Kováts Krisztián elmondta, egy megyei újság kiadását tervezik: ez elsősorban azoknak az anyagoknak, tájékoztatóknak biztosítana helyet, amelyek az elmúlt időszakban elért eredményekről számolnának be a megye magyar lakosságának.

A Fehér megyei RMDSZ beiskolázási kampányáról, amit a Bethlen Gábor Kollégium diákjainak együttműködésével bonyolít le a szervezet, Szőcs Ildikó kollégiumi igazgató számolt be.