Vállalnunk kell a közösség védelmét, politikai képviseletét – Kelemen Hunor politikai beszámolója a Szövetségi Képviselők Tanácsának marosvásárhelyi ülésén

2016.02.27. | RMDSZ , SZKT , Marosvásárhely

Fotó: Banga Előd-Ernő

„Hosszú érdekképviseleti harcunk, majd közösségünk, településeink fejlődéséért kifejtett munkánk után, ma ismét ott tartunk, hogy az RMDSZ legfőbb teendője a közösség védelme, a magyar emberek biztonságának megteremtése” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök a Szövetségi Képviselők Tanácsa marosvásárhelyi ülésén elmondott politikai beszámolójában február 27-én, szombaton. Hozzátette: az RMDSZ számára továbbra is a magyar érdek és a közösség biztonsága a legfontosabb. A Szövetség határozottan kiáll igaza mellett, és világosan, erős hangon állást foglal az igazságtalanság ellen a nehéz időkben is, amikor újabb és újabb eszközöket vetnek be a magyar közösség ellen.

A RMDSZ elnöke a szövetségi képviselőknek arról beszélt, hogy az utóbbi idők gyakran meglepő közéleti vagy társadalmi történései ellenére is vállalniuk kell azt a közösségi munkát, amelyre a szervezet huszonhat évvel ezelőtt is vállalkozott, és amelyet kitartóan végez mindmáig. „Az elmúlt tíz napban sokan megkérdezték, van-e még értelme ilyen körülmények között, mindazok után is, ami Sepsiszentgyörgyön történt, választott tisztségért hajtani, jelölést vállalni, indulni a választásokon?  Tudom, ma nem könnyű meggyőző igent mondani. Tudom, hogy nem egyszerű meghozni a döntést. De meg kell hozni. Vállalni kell a felelősséget, és ami ezzel jár: a harcot. Vállalni kell a képviseletet, a közösség ügyét. Annak minden személyes kockázatával. Mert azt vállaltu