Vass Levente: szüntessük meg a mobil-lefedettségi gondokat Maros megyében

2017.09.22. | területi hírek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vass Levente: szüntessük meg a mobil-lefedettségi gondokat Maros megyében

Vass Levente RMDSZ-es képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívást intézett a Maros megyei önkormányzati vezetőkhöz, közösségszervezőkhöz azzal a kéréssel, jelezzék, amennyiben településükön egyáltalán nincs térerő.

„A több halálos áldozatot követelő viharok után a kormány bejelentette, mobiltelefonos gyorsriasztási rendszert dolgoz ki. Ennek lényege, hogy ezután SMS-üzenetben értesítik majd a lakosokat, ha térségükben szélsőséges időjárásra vagy egyéb veszélyhelyzetre kell készülni. Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a kezdeményezés jó, hiszen szükség van egy hatékony értesítési rendszerre. Ugyanakkor köztudott, hogy Romániában nincs minden településen mobiltelefon jel. Felmerül a kérdés, hogy mi történik majd azokkal a lakosokkal, akik ilyen térségekben élnek. Az SMS-alapú riasztási rendszertől függetlenül is, a 21. században időszerű lenne megoldani, hogy minden településen legyen térerő. Ezért arra kérek minden Maros megyei önkormányzati vezetőt, közösségszervezőt, érintettet, jelezze a kabinetem számára személyesen, vagy a kabinet@vasslevente.ro, illetve office@vasslevente.ro e-mail címeken október 10-ig, ha településén ilyen jellegű problémával küzdenek. Vannak, akik már megkerestek ilyen ügyben” – nyilatkozta Vass Levente.

Az RMDSZ Maros megyei képviselője elmondta, miután a megkeresések alapján képviselői irodája munkatársaival feltérképezik a jelmentes településeket, egyeztet a probléma szakértőivel, illetve telefonos szolgáltatókkal annak érdekében, hogy egyetlen Maros megyei településnek se legyenek mobil-lefedettségi problémái.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.