Véget ért a 13. EU Tábor

2016.08.02. | MIÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Véget ért a 13. EU Tábor

A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Wilfried Martens Centre for European Studies idén 13. alkalommal szervezte meg az EU Tábort. A július 27–31. közötti tábor vasárnap HE Paul Brummel, Nagy-Britannia bukaresti nagykövetének Brexit – A hivatalos történet című előadásával zárult.

A tábor új helyszínen jelentkezett, a rendezvénynek ugyanis a zeteváraljai Natur Air Park adott otthont, és azokkal a legaktuálisabb politikai és közéleti témákkal foglalkozott – akárcsak minden évben –, amelyek a fiatalokat a leginkább érdeklik és érintik. Fő témái a Brexitre és az idei önkormányzati választásokra éleződtek ki, de a tavalyi évben elkezdett és nagy népszerűségnek örvendő Tabusarok sem maradhatott ki a programból.
A 2016-os önkormányzati választás is kiemelt hangsúlyt kapott, hiszen az RMDSZ jelöltlistáin a Magyar Ifjúsági Értekezlet 12 polgármesteri, 16 megyei tanácsosi, 3 megyei tanács alelnöki és több száz helyi tanácsosi tisztséget szerzett.
Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy az idei önkormányzati választásokon a fiatalok bebizonyították, hogy igenis komolyan gondolják a közéleti szerepvállalást. Sok olyan okos, talpraesett fiatal van Erdély-szerte, aki közösségéért szeretne tenni, és biztosak lehetünk abban is, hogy ez a közelgő parlamenti választásokon sem lesz másként” – fogalmazott Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke.
A tábornak több mint 150 állandó lakója volt, az 5 nap során pedig több mint 300-an vettek részt a különböző programokon.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.