Véget ért a 8. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő

2018.05.22. | Communitas
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Véget ért a 8. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő

Vasárnap zárult a Communitas Alapítvány 8. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedője. Idén 92 csapat mérte össze tudását a kulturális kalandorképzőn, amelynek első díjazottja a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Griffendél csapata.

Sólyom Réka programkoordinátor, a Communitas Alapítvány munkatársa rámutatott: az egy éven át tartó verseny célja a tanulással egybekötött szórakozás, saját nemzeti értékeik mellett idén más kultúrák, kisebbségek sokszínűségét ismerhették meg a diákok. „Olyan világba tekinthettek be, amelynek értékei a szép, az eredeti és a gyakorlati tudás, és felfedezhették az egyes kultúrák, tudományágak közötti összefüggéseket a kreatív feladatok, a színes programok által” – tette hozzá.

Közel 400 erdélyi magyar diák fedezte fel a kulturális sokszínűséget a teljes tanévet átfogó vetélkedőn. A verseny első szakaszát jelentő online fordulót követően, az 1–3. forduló összesített eredményei alapján a legjobb 10 csapat került az elődöntőbe. Idén is négy csapat versenyzett a döntőben, ahol a vetélkedő első díjasa a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Griffendél csapata lett. Ők egy-egy értékes eBook readerrel gazdagodhattak.

A második helyezett, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Elméleti Líceum Goethek csapata a Double Rise ősszművészeti fesztiválra nyert belépőt, a harmadik helyezett Bigaboba, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum csapata pedig a Vibe fesztiválon szórakozhat jutalomként. Egy-egy könyvvásárlási utalványban részesült a negyedik helyezett, a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum Király-lányok csapata, míg a döntőben résztvevő csapatokat valamennyi irányító tanára 150 lej értékű könyvutalványt vehetett át.

A Communitas Alapítvány egy hetes ingyenes élménytábort szervez az első 15 csapat számára, amelynek tagjai közös kalandozásban vesznek részt a Szalárd-völgyében.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.