Vincze Loránt: addig vagyunk erős közösség, amíg helyi szinten, Bukarestben és Brüsszelben egyaránt van képviseletünk

2019.04.13. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vincze Loránt: addig vagyunk erős közösség, amíg helyi szinten, Bukarestben és Brüsszelben egyaránt van képviseletünk

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, mindenhol támadások érik a magyarságot Korondtól Szlovákián át Ukrajnáig, ilyen helyzetekben pedig felértékelődik az összefogás. Addig tudunk erősek lenni és a magyar közösség ügyeit megjeleníteni, addig tudjuk visszaverni a támadásokat, amíg minden szinten van képviseletünk” – mondta el Vincze Loránt Hunyad megyében. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke Déván Pogocsán Ferdinánd alpolgármesterrel, az RMDSZ Hunyad megyei és helyi vezetőivel, civil szervezetekkel és egyházi elöljárókkal találkozott, Lupényben pedig a Zsil-völgyi RMDSZ-szervezetek vezetőivel és Benedekfi Dávid lupényi RMSZ-elnökkel, városi tanácsossal közösen vett részt lakossági fórumon.

A szórványban különösen fontos, hogy erősek legyünk az önkormányzatokban, azokat a pozíciókat, amelyeket meg lehet szerezni, megszerezzük. Fontos, hogy a bukaresti parlamentben ott legyünk, képviselete legyen a szórványmegyéknek. A harmadik lépcső az Európai Parlament, ahol most esély nyílik arra, hogy az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolásával uniós támogatást szerezzünk a szórványban élők identitásának megőrzésére” – fogalmazott az RMDSZ jelöltje. Kifejtette: a román pártok közül sokan drukkolnak azért, hogy az RMDSZ csússzon 5 százalék alá, mert akkor már nem kell számolni vele, és semmibe vehetik az 1,2 milliós magyar közösséget.

Vincze Loránt elmondta, a Hunyad megyeieknek Winkler Gyula személyében mindig volt EP-képviselője, így biztos abban, hogy az itt élők most is nagy számban támogatni fogják az RMDSZ listáját május 26-án. „Nekünk az a célunk, hogy az Európai Parlamentben Közép-Kelet-Európának kedvező döntések szülessenek, hiszen ötvenévnyi kommunizmus lemaradását kell behoznunk mind gazdasági, mind kisebbségvédelmi téren. Ezért is kérem Önöket arra, hogy szavazatukkal segítsenek abban, hogy az erős, egységes Kárpát-medencei magyar képviselet részeként küzdhessünk céljainkért” – fogalmazott az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.