Vincze Loránt Bihar megyében: az európai parlamenti választás kiemelt nemzeti ügy

2019.03.26. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Az EP-képviselői munka elsősorban szolgálat: a nemzeti ügy, keresztény hitünk és kultúránk, európai identitásunk védelmét szolgáló eszköz. Kérjük erdélyi magyar közösségünket, szavazatával támogassa az RMDSZ jelöltlistáját, hogy európai törvény védje jogainkat” –  hangzott el Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke és Vincze Loránt, a FUEN elnöke, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje hétfő délutáni találkozóján. A nagyváradi püspöki hivatalban megtartott megbeszélésen az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásáért folytatott küzdelemről és a közelgő európai parlamenti választásról is szó volt.

Vincze Loránt ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén az egyházi és közösségi ingatlanok visszaszolgáltatása kiemelt témája lesz érdekérvényesítő tevékenységének. Közösen megállapították, hogy az európai parlamenti választás kiemelt nemzeti ügy, amelynek tétje az erős magyar Kárpát-medencei képviselet biztosítása.

Ezt megelőzően Forró László egyházkerületi főgondnok hegyközkovácsi otthonában fogadta Vincze Lorántot, aki a szomszédos Hegyközcsatár lakóihoz is bekopogott, megköszönve az eddigi támogatást, és emlékezteve őket, hogy az igazi próba még hátravan: a május 26-i szavazáson dől el, mekkora súlyunk lesz Európában. Az RMDSZ jelöltje délelőtt sikeres, sok magyar családnak megélhetést biztosító nagyváradi vállalkozások vezetőivel és alkalmazottaival találkozott.

Az este során a jelölt részt vett a Nagyváradi Állami Filharmónián a Bartók Béla születésnapja alkalmából rendezett filmvetítésen és kiállításmegnyitón, ahol hangsúlyozta: Bartók Béla életében a zeneszeretet mellett nemzete szeretete és annak helykeresése is meghatározó volt, zenei kutatásai és kapcsolatai más nemzetekkel ennek jegyében történtek. „Bartók életműve által magyar értékeink eljutottak a nagyvilágba - ez ma is tennivalónk. Amíg felismerjük saját értékeinket és átörökítjük kultúránkat és identitásunkat, amíg erre a világ figyelmét is fel tudjuk hívni, addig erősek maradunk. Most ismét válaszolnunk kell a nemzet hívó szavára, részt kell vennünk a május 26-i választáson, hogy erősek lehessünk Európában, hogy meg tudjuk védeni kultúránkat, identitásunkat, nemzeti összetartozásunkat” – fogalmazott a nagyváradi megnyitón Vincze Loránt, akit Meleg Vilmos, a Filharmónia igazgatója, az RMDSZ nagyváradi szervezetének elnöke köszöntötte.