Vincze Loránt: Európa kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a kisebbségvédelem zászlaját

2019.05.22. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vincze Loránt: Európa kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a kisebbségvédelem zászlaját

Tusnádfürdő három dologról híres. A turizmusa fejlődőben van, a fürdőváros vezetői azon dolgoznak, hogy élhető város legyen, amely sok vendéget vonz. A medvék napi gondot jelentenek, ezzel a problémával egyedi helyzetben vagyunk Európában, amelyre egyedi megoldást kell találni. Orbán Viktor pedig minden évben nemzetpolitikai szempontból fontos üzeneteket fogalmaz meg itt. Most is egy nemzetpolitikai szempontból fontos döntés előtt állunk, és maga Orbán Viktor az, aki ezt a legegyértelműebben megfogalmazta: aki erős Kárpát-medencei magyar képviseletet akar az Európai Parlamentben, annak május 26-án az RMDSZ listájára kell szavaznia” – mondta el Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke egy tusnádfürdői lakossági fórumon, amelyen Korodi Attila parlamenti képviselővel vett részt, Albert Tibor polgármester meghívására.

A tusnádfürdői MPP-s polgármester elégedettségének adott hangot, hogy létrejött egy megállapodás arról, hogy az MPP támogatja az RMDSZ listáján induló FUEN-elnököt. A jelölttel közösen megállapították: megvan az ideje a versengésnek is, de az összefogásnak is, és az európai parlamenti választás egy nemzeti ügy, amely felülírja az egyéb érdekeket.

Vincze Loránt rámutatott: Európa változások előtt áll, és ebben részt kell venni, bele kell szólni, hiszen nekünk az az érdekünk, hogy ne elszenvedői, hanem alakítói legyünk az uniós reformoknak. „Az a célunk, hogy a kisebbségvédelem is bekerüljön az Unió számára fontos témák közé. Ennek a harcnak mi voltunk a zászlóvivői, és Európa őshonos kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a zászlót, váltsuk törvényre a terveket” – fogalmazott.

Az RMDSZ jelöltje Tusnád községben kapuról kapura járt Korodi Attila parlamenti képviselővel, hogy megkérjék a lakókat: a támogatások megőrzése, az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolása, és az erős Kárpát-medencei magyar képviselet érdekében május 26-án támogassák szavazatukkal az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáját.

Csíkcsicsóban uniós támogatások eredményeit nézte meg Vincze Loránt: egy hatmillió eurós integrált beruházás részeként a faluban aszfaltoznak, és turisztikai szálláshellyé alakították az egykori iskolaépületet Csaracsóban, amely mellett műfüves focipályát is létesítettek. A jelölt helyi vezetőkkel is találkozott, akik a tervezett beruházásokról és a bürokrácia buktatóiról számoltak be. Csíkrákosra is ellátogatott a jelölt, ahol Császár Attila polgármesterrel egyeztetett. „Erdély fejlődését azzal biztosíthatjuk, ha meg tudjuk őrizni az uniós támogatásokat. Ehhez pedig ott kell lennünk Brüsszelben, ahol a döntések születnek. Ezért kell részt venni a május 26-ai választáson, ezért kérjük, hogy voksoljanak az RMDSZ jelöltlistájára” – szögezte el Vincze Loránt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.