Zöld út a víz- és csatornahálózat korszerűsítése előtt - Megvan az építkezési engedély a gyergyószentmiklósi ülepítő felújítására

2012.04.11. | Gyergyó terület
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Építkezési engedélyt nyújtott át a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalban, április 11-én, szerdán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az engedélyt a megyei tanács bocsátotta ki a város részére, az Alfalu határában lévő szennyvízülepítő korszerűsítésére. A több mint öt és fél millió lej értékű munkálat része a Gyergyószentmiklós víz- és csatornahálózatának modernizálása című, 31 millió lej összértékű projektnek, amelyet az Országos Befektetési Vállalaton (CNI) keresztül a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium finanszíroz.

– Sürgősséggel bocsátottuk ki az engedélyt, hogy mielőbb elvégezhessék a felújítási munkálatokat. Személyesen hoztam el a polgármesteri hivatalba iktatni a dokumentumot, mert nagy jelentőségű beruházásról van szó, és számunkra fontos, hogy a város fejlődjön – nyilatkozta Borboly Csaba hangsúlyozva, hogy a beruházáshoz szükséges pénzösszeg az RMDSZ kormányzati munkatársai lobbijának köszönhető.

Gyergyószentmiklós idén a személyi jövedelemadóból és a hozzáadottérték-adóból (TVA) származó visszaosztás során a legnagyobb tételt, 500 ezer lejt, a víz- és szennyvízhálózat, valamint a derítőállomás felújítására és bővítésére  kapta. A megyei tanács egyébként már korábban garanciát vállalt a város 20 százalékos önrészéért, azaz mintegy 6,8 millió lejért, hogy a beruházás mielőbb megvalósulhasson.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.