Oltean Csongor: azért dolgozunk, hogy a fiatalok számára egy élhetőbb, kézzelfoghatóbb szülőföldet tudjunk biztosítani

Azon kell dolgoznunk, hogy a fiatalok szívesen utazzanak, tanuljanak és dolgozzanak Európában, majd olyan otthon várja őket itthon, ahol családot és jövőt tudnak építeni – mondta el Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje Besztercén, kedden.

Korodi Attila: ezentúl nem lesz szükség építkezési engedélyre a napelemek háztetőkre történő szerelésekor
2019.05.14. | Képviselőház

Ezentúl nem lesz szükség az építkezési engedély beszerzésére, amennyiben napelemes paneleket helyeznének ki a tetőre az érdekeltek - mutatott rá Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, azt követően, hogy erről a parlament alsóházának plénuma döntött ma délben. A végső döntést hozó fórum egyöntetűen szavazta meg ezt a kezdeményezést, így az államelnöki kihirdetést követően már hatályba is lépne.

Minden generáció beolvasott a hétköznapoknak a 9. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten
2019.05.14. | Kultúra

A 9. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten bebizonyosodott: nagy az igény a család minden tagját megszólító kulturális rendezvényekre. A Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Könyves Céh által szervezett eseményre több százan látogattak el a Fogoly utcába.

Székelyföld számára kitörési lehetőség a turizmus – kulcskérdés az infrastruktúrafejlesztés

Az elmúlt években fokozatosan növekedett az idegenforgalom Székelyföldön, Kovászna megyében évente 5-10 százalékos állandó növekedést regisztráltak. Az Európai Unió elsősorban promoválásra, jó gyakorlatok átvételére nyújt finanszírozást. Ugyanakkor az infrastruktúra fejlesztése nélkül nem lehet versenyképes és fogadóképes turizmust építeni, ehhez viszont elengedhetetlenek az uniós források – hangzott el azon a keddi, sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón, amelyet Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, Winkler Gyula EP-képviselőjelölt, Gyerő József, Kovászna város polgármestere és László Endre, a Székelyföldi turisztikai desztinációs menedzsment klaszter elnöke, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke tartott.

Hegedüs Csilla: május 26-án a családi vállalkozások jövőjéről döntünk

Erdélyi településeink versenyképességét csak úgy tudjuk biztosítani, ha megmaradnak és növekednek az uniós támogatások. Kraszna egyik legújabb vendéglőjének konyháját uniós forrásokból újította fel Bréda István tulajdonos. Ma ezt mutatta meg Hegedüs Csillának, akivel további lehetőségekről is egyeztettek.

Hegedüs Csilla: az első próbatétel május 26-án vár ránk

Az Európai Uniónak változnia kell, figyelmét az emberekre kell fordítania és döntéshozatalkor figyelembe kell vennie minden közösség igényét. Ehhez azonban az kell, hogy a közösség hallassa hangját, merje elmondani problémáit, ötleteit. Hegedüs Csilla Krasznán egyeztetett a közösség véleményformálóival, pedagógusokkal, vállalkozókkal és a helyi Nőszervezet tagjaival.

Kelemen Hunor a Bukaresti Magyar Napokon: az EU változásának nyertesei, és nem elszenvedői akarunk lenni

A magyar közösség élete az elmúlt száz évben úgy alakult, hogy egy ilyen globalizációs világban élünk, az Európai Uniónak nincs alternatívája, és van egy fórum, ahol a Kárpát-medence különböző régióiban élő magyar emberek képviseltethetik magukat. Ezért az erdélyi, romániai magyaroknak nem szabad kimaradniuk az Európai Parlamentből – hangsúlyozta Kelemen Hunor, aki Erős Európa. Ez az otthonunk! címmel tartott előadást a Bukaresti Magyar Napokon.

Oltean Csongor: szegényebb lenne Kolozsvár az EU nélkül

Az EU-s csatlakozásnak köszönhetően Kolozsvár az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa – fogalmazott hétfőn, Kolozsváron Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.