Vincze Loránt: csak a magyar emberek összefogásával tudunk hatékonyak lenni itthon és Európában

„A magyar gazdákért, településeink fejlesztéséért csak magyar összefogással tudunk hatékonyan fellépni az Európai Parlamentben. Meg kell erősítenünk a magyar képviseletet, hogy eredményesen tudjunk küzdeni a támogatások megtartásáért és az európai kisebbségvédelmi törvényért!” – mondta el Vincze Loránt szombaton Magyarón. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke Csép Éva Andrea képviselővel és Kovács Mihály Levente megyei ügyvezető elnökkel tanácskozott több Maros megyei településen helyi véleményformálókkal a május 26-i választásokról.

Egységes, erős Európát és fejlődő Erdélyt akarunk!

Minden eddigi európai parlamenti választásnál fontosabb a május 26-i megmérettetés, hiszen az Európai Unió válaszút előtt áll. Negyven évvel ezelőtt, 1979-ben szervezték meg először a közvetlen európai parlamenti választásokat, az Unió állampolgárai kezébe adva a döntés jogát. Harminc éve, 1989-ben omlott össze a kommunista rendszer, ami az európai építkezés újabb meghatározó momentuma volt, majd tizenöt évvel ezelőtt, 2004-ben, az első nagy keleti bővítés átrajzolta az Európai Uniót. Most újból történelmi választás előtt állunk: május 26-án dől el, hogy azok lesznek többségben, akik fontosabb és kevésbé fontos országokra osztott, kétsebességes Európát képzelnek el, vagy azok, akik az alapító atyák egységen és szolidaritáson alapuló, az állampolgárok, a közösségek és a nemzetek egyenlőségét garantáló értékeihez kívánnak visszatérni. Mi egységes, erős Európát és fejlődő Erdélyt akarunk” – jelentette ki szombaton Winkler Gyula EP-képviselőjelölt, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke a Hunyad Megyei Képviselők Tanácsának dévai ülésén.

Vincze Loránt a Székely Majálison: lobogózzuk fel lelkünket, mutassuk fel erőnket!

Elkezdődött Nagyenyeden a Magyar Nyelv Napjai eseménysorozat a gyönyörűen felújított Bethlen Gábor kollégiumban

Gyermekeink akkor fejlődnek, akkor szívják magukba a legtöbb tudást, akkor válnak versenyképessé, ha anyanyelvünkön tanulnak. Ezért az a célunk, hogy uniós törvény garantálja anyanyelvhasználatunkat, a román állam ne korlátozhassa ennek használatát az oktatásban. Ezért májusban az erős magyar képviseletre kell szavaznunk, hogy kiharcolhassuk az őshonos kisebbségeket védő európai törvényt” – mondta el Hegedüs Csilla a Körősi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő hivatalos megnyitóján pénteken, Nagyenyeden.

Vonzóbb a Nyugatnál Csíkszereda rezidens orvosoknak

Rezidens orvosokkal és fiatal vállalkozókkal találkozott pénteken, Csíkszeredában Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Oltean Csongor a Hargita Megyei Sürgősségi Kórházban találkozott rezidens orvosokkal és pályaválasztás előtt álló fiatalokkal, ahol nemcsak egymás között ismerkedtek az orvosok, hanem végzős osztályokba járókkal is beszélgettek a szakmájukról, és arról, hogy Csíkszereda szimpatikus a rezidens orvosok számára nemcsak az elmúlt időszak fejlesztései miatt, így sokan választják a megyei kórházat a kivándorlás helyett.

Vincze Loránt: Csak együtt tudunk győzni, de együtt győzni fogunk!

Kelemen Hunor az úzvölgyi katonatemető ügyéről: a román hatóságoknak felelősségük van a kegyeletsértés megfékezésében

Az úzvölgyi temetőben nyugvó magyar katonák kegyeletsértéséről Kelemen Hunor a román kormányfővel, a parlament két házának elnökével, a belügyminiszterrel és a kulturális miniszterrel is tárgyalt a héten. Az RMDSZ elnöke erről Csíkszeredában, a Magyar Ügyek Házának avatóünnepségén beszélt. Az intézmény otthont biztosít a Pro Economica Alapítvány székelyföldi ügyintézésének, az Eurotrans Alapítvány honosítási munkálatainak és a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete fogadóirodájának.

Hegedüs Csilla Gyulafehérváron: ki kell állnunk a keresztény Európáért!

Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsekkel az európai parlamenti választás fontosságáról egyeztetett Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt és Ladányi Árpád Csaba Fehér megyei RMDSZ-elnök. Rávilágítottak arra, hogy Európa ma sok tekintetben keresi a helyét, nem biztos céljaiban, értékrendjében és saját erejében sem, ezért van szükség az alapértékek megerősítésére.