Kiállítás az identitás megőrzéséért Szatmárnémetiben

Kiállítás-megnyitóval egybekötött állófogadást rendeztek május 19-én szombaton a Püspöki Palota dísztermében. A tárlatot Csehi Árpád megyei tanácselnök is megtekintette.

Csehi: karácsonyra lesz vezetékes víz
2012.05.21. |

Nagy Sándor esperes, megyei tanácsos szerint képviselet nélkül nem biztos a fejlesztések folytatása. A Szatmár Megyei Tanács segítségével meglesz a szükséges összeg az ivóvízhálózat kiépítésére Lelében és Hadadnádasdon is.

Csehi: Együtt megoldást taláhatunk gondjainkra

Csehi Árpád Szabolcs vasárnap részt vett az Erdődi „Dávid Sátora” Gyülekezet együttlétén, ahol gratulált a gyülekezethez, amit a romák és a pásztoruk együtt, összefogással hoztak létre.

Székelyföldet építik - Költséghatékony beruházásokat valósított meg a megyei tanács az elmúlt négy évben

Sajtóbeszélgetésen ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 18-án Székelyudvarhelyen a megyei tanács elmúlt négy éves főbb beruházásait és azokat az irányelveket, amelyek mentén megvalósították ezeket. Az eseményen részt vett Birtalan József megyemenedzser is.

Egészséges Nagyváradért!

Az Egészséges Nagyváradnak jól felszerelt egészségügyi rendszere van és egészséges lakosai – nyilatkozta Cseke Attila, az RMDSZ nagyváradi polgármester-jelöltje vasárnapi, május 20-i sajtótájékoztatóján, amikor Nagyvárad legrégebbi patikája előtt egy új terméket ajánlott: a „Cs-vitamint.” Cs, mint Cseke...

Kulturális rendezvényekkel teli éjszaka - Kulturális séta a múzeumok éjszakáján Csehi Árpáddal

Május 19-én szervezték meg a Múzeumok éjszakáját, amely a Szatmár Megyei Tanács elnökének, Csehi Árpádnak is kihagyhatatlan rendezvénynek mutatkozott. a színvonalas szervezésnek köszönhetően, már a rendezvényre való beinvitálás is eredetire sikeredett.

Szombaton megmozdult Szatmár!

Szombat délután szervezték a II. Szatmár Kupája országos sporttáncverseny hivatalos megnyitóját, melyen Csehi Árpád Szabolcs, a Szamár Megyei Tanács elnöke köszöntötte azt a négyszáz párost, akik az ország több megyéjéből érkeztek a rangos megmérettetésre.

„Csapatban az erő” – kérdezz-felelek konzultációs sátor Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron

Nagy érdeklődésnek örvendett május 18-án a Székelyudvarhely és Székelykeresztúr központjában felállított konzultációs sátor, amelynél Borboly Csaba, az RMDSZ Hargita megyei tanácselnökjelöltjével, valamint a megyeitanácsos-jelöltekkel beszélgethettek az érdeklődők, vagy üzenhettek nekik, illetve a sátornál osztott beszámolókból értesülhettek az elmúlt négy év megvalósításairól.

Borbély: A PDL nem meri vállalni kormányzása következményeit!
2012.05.20. | Aktuálpolitika

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke szombaton, Besztercén tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) a helyhatósági választások kampányában sok helyen mindenféle rögtönzött szövetségek mögé bújik, és nincs bátorsága vállalni az elmúlt évek kormányzásának következményeit.

Aki házat épít, jövőt épít - Felavatták az új ákosfalvi községházát

Nincs ideje a megosztásnak, semmiféle többpártrendszernek, egységesnek kell lenni, erőt kell felmutatni, mert csak így tudunk jövőt építeni ezen a földön – hangsúlyozta Markó Béla szenátor vasárnap Ákosfalván, a település új községházának ünnepi felavatásán.