Épített örökségünk a közösség szolgálatában
2012.03.18. | Maros , Kultúra

Március 17-én, szombaton Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter részt vett a Maros megyei Mikefalván a felújított Eperjesi kastély átadásán.

Az 1990-es marosvásárhelyi márciusi események ma is arra figyelmeztetnek, hogy a történelem nem visszafordíthatatlan

- Immár több mint egy évtizede megemlékezünk arra, ami Marosvásárhelyen történt 1990 márciusában, tisztelettel és főhajtással emlékezünk azokra, akik elhunytak a véres konfliktusban, a bebörtönzöttekre, de tisztelettel és köszönettel gondolunk mindazokra, akik 1990-ben kimentek az utcára és nagyon határozottan kiálltak amellett, hogy az erdélyi magyarok itt teremtsék meg a jövőt, azokra a magyar emberekre, akik nem kívántak semmi egyebet, mint normális életet, törvénytiszteletet, szabadságot és egyenlő jogokat – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök szombaton Marosvásárhelyen, a márciusi események huszonharmadik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.

Borbély: Marosvásárhelynek újabb zöld övezete lesz

Borbély László környezetvédelmi miniszter március 16-án Marosvásárhelyen aláírta az Azomureș vegyipari kombinát zagytározójának megtisztításról szóló szerződést.

Tőkés László félretájékoztat
2012.03.16. | Európai Néppárt

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség visszautasítja és cáfolja Tőkés László független európai parlamenti képviselő vádaskodásait a Szövetség vezető politikusaival szemben. Mai sajtótájékoztatóján Tőkés László ugyanis arról számolt be az újságíróknak, hogy az RMDSZ levélben kérte az Európai Néppárt vezetőségét, zárják őt ki az európai politikai család frakciójából.

Együtt maradásunkat ünnepeljük – Március 15- Brassóban
2012.03.15. | Brassó , Megemlékezés

„164 évvel a magyar szabadságharc után ünnepeljük azt, hogy a magyar nemzetközösség részeként együtt vagyunk itthon, Brassóban. A mi szabadságunk ma abban is áll, hogy eldöntjük: együtt megyünk tovább ezen az úton. Ehhez legyen erőnk, bölcsességünk és kitartásunk” – mondta Kovács Attila megyei elnök az RMDSZ Brassó megyei szervezetének ünnepi gálaműsorán a Drámai Színházban.

Március 15-e Nagyenyeden
2012.03.15. | Fehér megye , Megemlékezés

Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban tartotta központi március 15-i ünnepségét a Fehér megyei RMDSZ. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett eseményen jelen volt Székely István, az RMDSZ főtitkárhelyettese, Kováts Krisztián, az RMDSZ Fehér megyei elnöke, Szőcs Ildikó, a Bethlen Gábor Kollégium igazgatója, Sorin Bumb, a Megyei Tanács alelnöke, valamint Mihai Josan, Nagyenyed polgármestere.

Március 15. Gyergyóban

„Egyszerre igyekszünk megtartani és visszaszerezni” - Székelykeresztúron is megünnepelték március 15-ét

Székely kaput avattak Székelykeresztúron, a Gyárfás-kúriánál a március 15-i megemlékezés alkalmával, majd megkoszorúzták a Petőfi-szobrot.